Fiţe de miliardar român: elefantul împăiat, mai scump decât achiziţiile din vară. Ce au scris africanii despre Niculae

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Niculae a cheltuit aproape 150.000 de dolari pentru a vâna în Africa şi pentru a-şi aduce „trofeele“ în ţară. În mercato, a luat nouă jucători gratis.

Ioan Niculae e cel mai bogat român, având, potrivit revistei „Forbes“, o avere de 1,2 miliarde de dolari. Când ai atât de mulţi bani, începi să ai şi anumite hobby-uri, care ar fi greţoase în viziunea unor oameni normali.

Ziarul sud-african, „Times“, a publicat în ediţia de sâmbătă un articol amplu dedicat miliardarului român. „Îţi dai seama că eşti bogat, atunci când zbori spre Africa de Sud într-un Boeing 737 care e al tău, plăteşti 40.000 de dolari ca să vânezi un elefant, iar apoi achiţi încă 50.000 de dolari pentru ca animalul să fie împăiat şi trimis în Europa“, e introducerea scrisă de jurnaliştii sud-africani. 

Potrivit sursei citate, în luna februarie, finanţatorul Astrei a vânat elefantul de 4,5 tone la Hoedspruit. Procesul de împăiere a durat şapte luni. Şase oameni au muncit, timp de cinci zile doar la jupuirea pielii, care a fost redusă de la 20 la doar 2 milimetri. După împăiere, elefantul a ajuns la o greutate de „doar“ 500 de kilograme. 

Niculae a mai cerut şi alte animale împăiate, inclusiv reconstituirea unei scene în care doi lei aleargă după o antilopă, bivoli şi facoceri, achitând firmei de taxidermie, în total, 83.000 de dolari. Transportul comenzilor în România a costat 24.000 de dolari.

Acest hobby al patronului de la Astra a fost mai costisitor decât transferurile făcute în vară. În mercato, giurgiuvenii au luat nouă jucători (Pliatsikas, Arabatzis, Rus, Grandin, Chiţu, Florescu, Toure, Oros, Joaozinho), iar potrivit site-ului de specialitate, transfermarkt.co.uk, toţi cei menţionaţi au venit liberi de contract.

Desfiinţat pe internet

Faptul că Ioan Niculae a zburat până în Africa de Sud pentru a vâna un elefant i-a scârbit pe vizitatorii site-ului adevarul.ro. „Cât de nenorocit să fii să împuşti un elefant, o specie pe cale de dispariţie!“, a fost unul dintre zecile de mesaje postate împotriva miliardarului român.

L-ar fi „împuşcat“ şi pe Sebastian Colţescu

Astra are o singură victorie şi patru înfrângeri în ultimele 11 meciuri oficiale, iar sâmbătă, a mai făcut un pas greşit în Liga I: 1-1 cu „U“ Cluj. Spre furia lui Niculae, la semieşecul gazdelor a contribuit şi centralul Sebastian Colţescu. Acesta a eliminat aiurea doi jucători ai Astrei, De Amorim (77) şi Florescu (85), şi nu le-a acordat gazdelor un penalty, în debutul părţii secunde, pentru un henţ în careu. „Nu-l înţeleg pe Colţescu. Am fost eliminat total nedrept. Toată lumea greşeşte, dar el, din păcate, mi-a făcut un mare rău“, a izbucnit Florescu, după meci.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite