Ferguson şi-a stricat imaginea de „lord“: „Arbitrii sunt terorizaţi din cauza lui“. Federaţia Engleză a luat o decizie fără precedent în cazul tehnicianului lui United

0
Publicat:
Ultima actualizare:

I se spune Sir Alex Ferguson, însă, la 71 de ani, scoţianul pare că şi-a mai pierdut din calm. El e criticat vehement de colegii săi din Premier League pentru comportamentul său în timpul meciurilor. Atacat, „Fergie“ a avut o reacţie demnă de Liga I, nu de Premier League.

Ferguson a sărit la gâtul unui tuşier, la finalul meciului din weekend-ul trecut cu Tottenham, scor 1-1. Echipa sa a fost egalată în minutul 90+2, iar antrenorul „diavolilor“ a explodat, pur şi simplu, reclamând o greşeală comisă de arbitrul asistent, Simon Beck.

Reacţia nervoasă a lui Ferguson l-a îndemnat pe omologul său de la Chelsea, Rafael Benitez, să vorbească despre ce se întâmplă la meciurile disputate de United.

„Arbitrii sunt intimidaţi de Ferguson! E momentul ca Federaţia să ia măsuri“, a spus Benitez.

Şi cei de la Newcastle sunt indignaţi

Această declaraţie a antrenorului de la Chelsea vine după ce, la sfârşitul lunii decembrie, principalul celor de la Newcastle a criticat, la rândul său, comportamentul lui Ferguson.

„Federaţia ar trebui să-i dea o suspendare lui Ferguson pe baza probelor video“, a spus Alan Pardew, nemulţumit că scoţianul n-a fost eliminat în timpul meciului Man. United – Newcastle, scor 4-3, deşi a protestat de mai multe ori la adresa arbitrilor.

Ferguson a trecut la jigniri

Auzind ce a spus Pardew, Ferguson a explodat şi a contaatacat, jignind inclusiv clubul Newcastle.

„L-am văzut pe Pardew, cum l-a împins pe un tuşier, într-un alt meci şi, la final, a şi glumit despre asta. Acum, acest om are tupeul să vorbească despre comportamentul meu. E incredibil! El e antrenorul care îi hărţuieşte cel mai mult pe arbitri. El şi stafful lui! Au stat tot meciul cu gura pe brigada care a condus partida cu noi“, a fost prima reacţia a lui Sir Alex.

Apoi, a încercat să explice de ce protestele sale la adresa arbitrajului sunt mediatizate excesiv. „Problema e că eu sunt antrenor la Manchester United, cel mai cunoscut club din lume, nu la Newcastle, un club amărât din nord estul Angliei. Într-adevăr, în timpul meciului, am gesticulat, am protestat, dar n-am jignit nici tuşierul, nici centralul“, a încheiat Ferguson.

Ce a făcut Federaţia?

După incidentele din weekend-ul trecut, Federaţia Engleză (The FA) l-a anunţat pe Ferguson că va trebui să trimită până joi, 23 ianuarie, ora 18.00, o explicaţie, în scris, pentru comportamentul său din meciul cu Tottenham.

Raportul lui Ferguson va fi analizat şi, în funcţie de probele video, se va lua o decizie în privinţa tehnicianului de 71 de ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite