Favoritul lui Burleanu la şefia FIFA vrea oficial locul lui Sepp Blatter. Azi se discută suspendarea lui Michel Platini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ali bin  Al Hussein
Ali bin  Al Hussein

Ali bin Al Hussein, prinţul iordanian care a candidat şi la ultimele alegeri, şi-a depus oficial candidatura la preşedinţia FIFA, pentru a-l înlocui pe elveţianul Joseph Blatter.

Prinţul Ali este al doilea candidat care şi-a depus formal candidatura, după Michel Platini, preşedintele UEFA, care a făcut-o pe data 8 octombrie, cu doar câteva minute înainte să fie suspendat 90 de zile cu titlu provizoriu de către Comisia de etică a FIFA pentru o plată de 1,8 milioane euro (2 milioane franci elveţieni) primiţi din partea lui Blatter în 2011 pentru lucrări de consiliere efectuate cu zece ani în urmă, din 1999 până în 2002.

Reprezentanţii celor 54 de federaţii afiliate UEFA s-au reunit de urgenţă, azi, la Nyon, pentru discuţii cu privire la criza cu care se confruntă FIFA şi suspendările lui Joseph Blatter şi Michel Platini. De altfel, suspendarea francezului este singurul punct de pe agendă. La întâlnire participă şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. Acesta a fost prezent pe 27 mai, la Congresul FIFA, unde l-a susţinut pe prinţul Ali Bin Al-Hussein în alegerile pentru ocuparea postului de preşedinte al forului mondial. Blatter a cîştigat primul tur cu 133 de voturi, Ali Bin Al Hussein a avut doar 73. Dintre cele 209 voturi, 3 au fost anulate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite