Fabricat în România! Medicamentul interzis luat de Maria Şarapova e produs şi de o companie românească. Cât costă acest „drog“ în farmacii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Şarapova
Maria Şarapova

Suspendarea Mariei Şarapova pentru folosirea medicamentului Mildronat, care conţine substanţa interzisă Meldonium, este scandalul începutului de an în sportul mondial.

Meldonium este o substanţă interzisă în America, dar şi în mare parte din Europa, excepţie făcând Rusia şi ţările din fostul bloc sovietic. Medicamentul Mildronat nu e autorizat nici pe piaţa românească, dar el se produce şi la noi. Producător este compania Rompharm din Otopeni, care îl fabrică doar pentru export şi îl trimite cu precădere în Letonia. 

Medicamentul este disponibil totuşi în anumite farmacii online, dar cei care sunt tentaţi să-l cumpere de acolo trebuie să ştie că o fac pe propriul risc.

Scandalul iscat de suspendarea Şarapovei a creeat un val uriaş în jurul acestui medicament, foarte mulţi încercând să profite de pe urma mediatizării lui. Pe internet se vinde la sume mult peste preţul oficial, care nu e deloc mare. 

La Chişinău, spre exemplu, o cutie de Mildronat, de 60 de capsule, costă ceva mai puţin 225 de lei moldoveneşti, echivalentul a 45 de RON.  

mildronat
mildronat
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite