Avocatul Mariei Şarapova rupe tăcerea. Cine i-a recomandat medicamentul interzis, de câte ori l-a luat şi cum şi-l procura sportiva suspendată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Depistarea pozitivă a Mariei Şarapova şi suspendarea acesteia reprezintă cel mai mare scandal din istoria tenisului.

De la începutul săptămânii toată presa din lume vuieşte pe seama acestui subiect, căutându-se întrebări care ar putea lămuri situaţia. Sportiva din Rusia a oferit câteva explicaţii, unele dintre ele greu de digerat, însă englezii de la The Guardian au reuşit să smulgă informaţii de la avocatul acesteia. 

John Haggerty a făcut câteva precizări importante: 

"Maria îşi sumă întreaga responsabilitate. Era responsabilitatea ei, nu a altcuiva din echipă. Încercăm să ne dăm seama când a fost notificată.

Când era tânără, ea a avut probleme suficient de mari la inimă, pentru a merge la medic. A făcut mai multe teste, care au arătat că are nevoie de tratament cu mai multe medicamente. Nu i s-a recomandat Meldonium, ci Mildronat, împreună cu alte medicamente.

Şarapova nu a luat medicamentul în fiecare zi. Între patru şi şase săptămâni, de doua-trei ori pe an, la recomandarea doctorului.

Medicamentul este interzis în SUA, dar e disponibil în multe alte ţări. Maria l-a cumparat legal şi l-a obtinut în urma recomandărilor doctorului"

FOTO "Este o trişoare!" Criticată vehement de colegele din circuit, Maria Şarapova s-a relaxat la plajă

Mildronat, medicamentul pe care l-a luat Şarapova, e fabricat şi în România. Cât costă acest drog în farmacii 

Ilie Năstase se dezice de România. "Mă duc la Federaţia Internaţională să cer asta!"

Primul mesaj public al Mariei Şarapova, după ce a fost depistată pozitiv. Ce speră rusoaica să se întâmple

[<a href="//storify.com/Alinavasile/maria-sarapova-a-picat-un-test-antidoping" target="_blank">View the story "Maria Şarapova a picat un test antidoping" on Storify</a>]

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite