EXCLUSIV Mai joacă Halep la Fed Cup? Preşedintele Federaţiei Române de Tenis a explicat cum stau lucrurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
halep

România şi Canada se vor înfrunta la Cluj, la 10 şi 11 februarie, în Grupa Mondială II. Învingătoarea va juca apoi, în aprilie, în barajul de promovare în Grupa Mondială I, iar învinsa va participa într-un alt baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială II.

În acest moment, componenţa oficială a lotului României include patru jucătoare: Simona Halep, Sorana Cârstea, Irina Begu şi Raluca Olaru. Aproape sigur însă, Halep nu va intra pe teren la Cluj, deoarece vrea să se refacă după un Australian Open epuizant.

Deja au şi apărut informaţii privind jucătoarei care o va înlocui pe Halep. „Adevărul“ a înaintat varianta cu Mihaela Buzărnescu, în timp ce prosport.ro a scris aici că aleasa va fi Ana Bogdan.

Până la oficializarea acestor informaţii, „Adevărul“ a luat legătura cu George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT).

Ce a spus?

*În acest moment, nici noi nu ştim ce decizie va lua Simona. Nu ştim dacă va juca sau nu. S-a mai întâmplat ca ea să se hotărească, în ultima secundă, să joace. 

*Singura certitudine la această oră e că Simona Halep va merge la Cluj pentru meciul cu Canada. Dacă nu va juca, atunci va sta în tribune.

*Eu cred că şi Simona Halep mai aşteaptă rezultatul unui consult medical pentru a lua o decizie finală.

*Miercuri, Halep ne va anunţa dacă va juca sau nu. Tot atunci, conducătorii echipei de Fed Cup vor anunţa cine o va înlocui, dacă Simona nu va intra pe teren.

*Buzărnescu şi Ana Bogdan sunt două jucătoare care au evoluat foarte bine în acest început de sezon. Trebuie să vedem care dintre ele se poate adapta mai bine la condiţiile unui joc indoor, la Cluj. Decizia le va aparţine celor care conduc echipa de Fed Cup.

UPDATE 13.23 - Ana Bogdan a confirmat oficial pentru ziare.com că a fost convocată pentru meciul cu Canada: „Pot să confirm oficial că am fost convocată, mâine după-amiază voi pleca spre Cluj. Mai multe detalii vor fi anunţate în zilele imediat următoare“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite