Euro 2016: Suedia e cea mai grăbită naţională calificată. A jucat deja două partide amicale anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naţionala Suediei va juca la Euro
Naţionala Suediei va juca la Euro

Turneul final al Campionatului European este programat să înceapă pe 10 iunie, iar finala lui va avea loc pe 10 iulie, la Paris.

Naţionala Suediei este prima echipă calificată la turneul final care a început seria mecirilor amicale. Suedezii au jucat pe 6 ianuarie cu Estonia, scor 1-1, şi pe 10 ianuarie, cu Finlanda, scor 3-0. Ambele partide au avut loc la Abu Dhabi, acolo unde nordicii s-au aflat într-un cantonament doar cu jucătorii din campionatul intern, plus unul care joacă în Danemarca. 

Selecţionerul Erik Hamren n-a apelat la cedetele din străinătate, în frunte cu Zlatan Ibrahimovici. La Suedia  adebutat şi fundaş Pa Konate, cetăţean suedez, născut din părinţi africani, mamă din Gambia şi tată din Guineea. Pa Momodou Konate are 21 de ani şi este legitimat la Malmo, fiind fost internaţional de tineret. 

Suedia face parte din grupa E, alături de Belgia, Italia şi Irlanda. Naţionala Suediei va juca următorul amical pe 29 martie, cu Cehia, la Praga. După Suedia, în focul amicalelor va intra naţionala Islandei, care joacă pe 13 ianuarie cu Finlanda şi pe 31 ianuarie cu SUA.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite