EURO 2016/ "Cocoşii" ne aşteaptă cu atacanţi furioşi. Franţa are numai înaintaşi golgheteri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România va juca în meciul de deschidere al Euro 2016, pe 10 iunie, contra naţionalei ţării gazdă, Franţa, un meci care se anunţă infernal pentru „tricolori”.

Nu doar prin prisma faptul că în faţa a 80.000 de oamehi, jucătorii lui Anghel Iordănescu trebuie să facă faţă unei presiuni fantastice a gazdelor, care nu concep decât să debuteze decât cu dreptul la turneul final.
Dincolo de asta, în careul lui Tătăruşanu va fi iureş şi la propriu, deoarece francezii au numai atacanţi de calibru, care în sezonul actual confirmă meci de meci la cluburi. Practic, cei cinci atacanţi  care de regulă fac parte din lotul Franţei, şi care în mod normal se vor regăsi şi la Euro, sunt chiar golgheterii echipelor la care joacă. Şi nu orice echipe, ci unele de top, gen Real Madrid, Atletico Madrid, Arsenal, ba chiar şi Nice (locul 3 în Franţa) şi Tigres (campioana Mexicului).
Cel mai prolific atacant francez este Karim Benzema, aflat momentan în dificultate la echipa naţională, după ce a fost găsit implicat într-un scandal de şantaj la adresa unui coleg. Ţinând cont de valoarea lui Benzema şi de faptul că este totuşi golgheterul „cocoşilor”, cu 27 de goluri în 81 de meciuri, mai mult ca sigur Federaţia Franceză îi va ridica suspendarea până la începerea turneului final. Mai ales că lobby pentru Benzema face chiar Zinedine Zidane, antrenorul său de la Real, personaj cu greutate în fotbalul francez.
17 goluri în 10 meciuri
Primul adversar al României a jucat anul trecut zece meciuri. Toate au fost amicale întrucât fiind ţară gazdă, Franţa n-a făcut parte din nicio grupă preliminară.  Bilanţul anului 2015 este următorul: şase victorii şi patru egaluri. „Cocoşii” au bătut Danemarca (de două ori), Germania, Serbia, Portugalia şi Armenia. Au pierdut în faţa Braziiei, Belgiei, Albaniei şi Angliei. Două dintre aceste înfrângeri au fost chiar pe teren propriu, 1-3 cu Brazilia şi 3-4 cu Belgia. În zece meciuri, Franţa a marcat 17 goluri, având o medie de 1,7 goluri pe meci. Raportat la acelaşi interval, anul 2015, România a marcat 7 goluri, în şapte partide, întâlnind adversari precum Feroe (de două ori), Finlanda, Grecia, Ungaria, Irlanda de Nord şi Italia.


Se aşteaptă explozia lui Martial
În afara celor cinci atacanţi consacraţi pe care Didier Deschamps se bazează de obicei, Franţa se va baza la Euro şi pe Anthony Martial, noua senzaţie a fotbalului francez, pentru care Manchester United a plătit 50 de milioane de euro lui Monaco. Martial e om de bază la Manchester unde a marcat de şapte ori în acest sezon, iar puştiul de 20 de ani a strâns deja şi şase meciuri la naţională. Acolo încă nu a marcat, dar a fost titular în ultimele trei partide din 2015.



Cât au marcat atacanţii Franţei
Jucător Echipă Goluri
Karim Benzema Real Madrid 17
Andre Gignac Tigres 16
Antoine Griezman Atletico Madrid 12
Olivier Giroud Arsenal 12
Hatem Ben Arfa Nice 10

Cu cine ripostează România
Claudiu Keşeru Ludogoreţ 10
Florin Andone Cordoba 10
Constantin Budescu Astra  8
Bogdan Stancu Genclerbirligi 3
Ciprian Marica Steaua 0
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite