Echipa Olimpică a Romaniei a plecat spre Nanjing. Obiectivele tricolorilor pentru Jocurile Olimpice ale Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa Olimpică pentru JOT de la Nanjing FOTO COSR
Echipa Olimpică pentru JOT de la Nanjing FOTO COSR

41 de sportivi şi sportive alcătuiesc echipa olimpică a României, care va participa la Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Nanjing, competiţie ce se va desfăşura între 16 şi 28 august.

Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman (COSR), Huo Yuzhen, Ambasador Extraordinar şi Plenipotentiar al Ambasadei Republicii Populare Chineze în România au participat la ceremonia organizată la Complexul "Sydney" de la Izvorani înainte de plecarea delegaţiei României spre China pentru a participa la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT), de la Nanjing. 

La competiţia programată între 16 şi 28 august vor lua startul 41 de români, care vor fi însoţiţi în China de Florin Gurbănescu, adjunctul şefului de misiune la Nanjing şi de antrenorul Emil Imre. 

“Voi sunteţi viitorul, de aceea investim în voi tot ceea ce avem mai bun. Ştim cu toţii că startul este esenţial în sport şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român tocmai aceasta a încercat să vă ofere – un start bun care, coroborat cu talentul şi experienţa voastră, vă va face învingători. Ceea ce trebuie să credeţi cu toată convingerea este că mergeţi acolo să reprezentaţi o ţară care vă apreciază, vă sprijină şi este deja mândră de voi", a spus preşedintele COSR. 

”Nu vă voi ura noroc, decât în ultima instanţă, pentru că sportul înseamnă, într-o mai mare masură, disciplină, muncă, efort, talent nativ şi ceva ajutor de la destin. Dacă aţi bifat toate acestea, înseamnă că sunteţi deja învingătorii noştri”, a adaugat Alin Petrache.

Echipa Olimpica a României a plecat marţi spre Nanjing, iar sportivii români vor participa la probele a 14 discipline olimpice: atletism, baschet, box, haltere, canotaj, kaiac-canoe, judo, înot, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, scrimă, taekwondo, tenis de masă, tenis.

Adina Diaconu (tenis de masă) va fi portdrapelul României la Nanjing

Cucerirea a 6-7 medalii olimpice este obiectivul tricolorilor pentru JOT

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite