E oficial: Simona Halep, lider mondial la finalul anului. A primit felicitări de la preşedintele WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO EPA
Simona Halep FOTO EPA

Simona Halep a început azi a 50-a săptămână ca lider mondial, având un avantaj de 960 de puncte în faţa danezei Caroline Wozniacki.

Din punctul de vedere al „longevităţii“ pe primul loc WTA, românca este a 11-a jucătoare a lumii. O va egala însă pe Victoria Azarenka săptămâna viitoare, apoi va pleca „în urmărirea“ danezei Caroline Wozniacki, 71 de săptămâni petrecut în fruntea ierarhiei.

Simona nu mai poate fi întrecută de Wozniacki sau de Kerber până la finalul anului, astfel că ea va strânge ce puţin 60 de săptămâni pe primul loc WTA. Probabil că prima poziţie din tenisul feminin va fi din nou „la bătaie“ abia cu ocazia Australian Open, acolo unde Simona are de apărat 1.000 de puncte.

"Simona s-a bucurat de încă un sezon extraordinar şi este un privilegiu să sărbătorim performanţa ei de a fi pentru a doua oară consecutiv pe locul unu WTA la finalul anului. Să câştigi un titlu de Grand Slam şi să joci şase finale de-a lungul sezonului sunt realizări remarcabile, în timp ce în afara terenului Simona întruchipează toate valorile care se potrivesc liderului circuitului feminin", a declarat Steve Simon, preşedinte şi CEO WTA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite