După 0-30 cu Tahiti şi 0-38 cu Fiji, naţionala Microneziei a jucat cu Vanuatu. Scorul e imposibil de ghicit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micronezia e cea mai slabă echipă a lumii FOTO Sunt Iulian Anghel, editor Adevărul, şi consider că este penibil să specific sursele fotografiilor
Micronezia e cea mai slabă echipă a lumii FOTO Sunt Iulian Anghel, editor Adevărul, şi consider că este penibil să specific sursele fotografiilor

Micronezia este un stat format din 607 insule, situate în Pacific, la est de Filipine şi la nord de Papua Noua Guinee.

Teritoriul este administrat în asociere liberă cu Statele Unite ale Americii, şi în total populaţia ajunge la 100.000 de locuitori. Micronezia este o destinaţie căutată în special de surferi şi are destul de puţine legături cu sportul. Naţionala de fotbal a acestei ţări putea fi socotită însă cea mai slabă din istoria acestui sport, după primele două rezultate de la Jocurile Pacificului, competiţie care se desfăşoară la Port Moresby, în Papua Noua Guinee.
Micronezia, ţară care nu este afiliată la FIFA, participă la competiţie cu echipa Under 23, şi teoretic este angrenată în lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Numai că, micronezienii sunt foarte departe de de ceea ce înseamnă fotbalul, judecând prin prisma rezultatelor. După un dezamăgitor 0-30 în faţa celor de la Tahiti, a urmat un uluitor 0-38 cu Fiji. Cum a ajuns Micronezia la aseemenea rezultate e uşor de explicat. În primul rând, în ţara cu pricina nu există campionat, iar selecţionerul australian Stan Forster abia a reuşit să strângă 18 aşa-zişi jucători, din care să încropească o echipă. „Pe noi nu ne-a interesat scorul. Le-am spus băieţilor să încerce să reţină cât mai multe de pe terenul de joc şi apoi când merg acasă, să împărtăşească aceste lucruri apropiaţilor. Doar aşa putem dezvolta fotbalul”, a declarat selecţionerul celei mai slabe echipe din istoria fotbalului. Sună bizar, dar în 2015, iată că mai sunt ţări în care fotbalul se chinuie să pătrundă.


Scorul din meciul cu Fiji, care nu e vreun colos al fotbalului, ci ocupă locul 195 în lume, a schimbat ierarhia ruşinii în fotbalul mondial. Cea mai năpăstuită naţională de până acum era Samoa Americană, care a încasat un 31-0 de la Australia, în 2001. Recordul negativ al Microneziei nu va fi însă înregistrat oficial, deoarece nu se află sub egida FIFA. Conform presei internaţionale care a scris despre meciul Fiji – Micronezia 38-0, la pauză scorul a fost 21-0. Apoi antrenorul Foster a decis înlocuirea portarului cu un mijlocaş central şi în repriza secundă acesta a încasat doar 17 goluri. Unul dintre jucătorii lui Fiji a marcat zece goluri, iar un altul a reuşit doar şapte. După cinci minute de joc, scorul era deja 5-0 şi martori din tribună au relatat că ori de câte ori jucătorii Microneziei atingeau mingea din tribună se striga „Penalty!”. „Ne-au bătut şi şi-au bătut joc de noi. Eu am jucat pentru prima dată fotbal acum trei săptămâni. Scopul nostru este să marcăm un gol la acest turneu”, a mărturisit unul dintre fotbaliştii Microneziei, care a precizat totuşi că fijienii s-au comportat mai sportiv decât cei din Tahiti, care după ce le-au dat 30-0 au făcut şi un haka pe teren, ca să marcheze victoria.

micronezia

Micronezia şi-a desăvârşit opera în această noapte, când a întâlnit naţionala Vanuatu. Scorul e de pe altă planetă: 0-46. Unul dintre combatanţi a marcat 16 goluri, iar Micronezia a încasat 114 goluri în trei partide, record care greu va putea fi egalat de altă echipă.

Cele mai mari scoruri din istoria fotbalului
Vanuatu – Micronezia 46-0
Fiji – Micronezia 38-0
Australia – Samoa Americană 31-0
Tahiti – Micronezia 30-0
Australia – Tonga 22-0
Coreea de Nord – Guam 21-0
Kuweit – Bhutan 20-0
Iran- Guam 19-0

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite