Doping în lumea tenisului! Nume celebre au „comis-o“, de la Andre Agassi la Maria Şarapova şi Sara Errani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andre Agassi are în palmares toate cele patru mari turnee anuale
Andre Agassi are în palmares toate cele patru mari turnee anuale

Italianca Sara Errani a fost depistată pozitiv în urma unui control efectuat la începutul anului de către oficialii Federaţiei Internaţionale de Tenis.

O nouă veste teribilă a zguduit lumea tenisului: Sara Errani, italianca atât de îndrăgită din circuit, a căzut şi ea un test antidoping efectuat la începutul anului. Ştirea a fost publicată de Corriere dello Sport, care prezintă şi varianta Sarei: ea va susţine într-o conferinţă de presă că a luat involuntar această substanţă.

Pe scurt, Arimidexul opreşte conversia testoreonului în estrogen, o acţiune care poate fi benefică doar în două cazuri: pentru îmbunătăţirea performaneţei sportivilor sau pentru stoparea cancerului la sân la femeile cu menopauză.  Cum a doua variantă nu se poate aplica tenismenei, rămâne în picioare doar prima opţiune, ceea ce va îngreuna mult situaţia jucătoarei de 30 de ani.
Sara Errani a jucat finala la Roland Garros în 2012, când a fost bătută de Maria Şarapova, are şase titluri WTA în palmares şi a fost şi la Bucureşti în două rânduri: a jucat finala în 2015 şi s-a oprit în sferturile de finală în 2016.


Alţi dopaţi din tenis


Maria Şarapova. Depistată pozitiv cu Meldonium la începutul anului trecut, a stat pe tuşă vreme de 15 luni.

Richard Gasquet. A fost testat pozitiv la cocaină şi a primit o suspendare iniţială de 12 luni. A pretins că susbstanţa a ajuns în corpul său după ce s-a sărutat cu o femeie într-un club de noapte, iar Federaţia Internaţională de Tenis  a „înghiţit“ această scuză şi i-a „abrogat“ pedeapsa.

Andre Agassi. În cartea sa autobiografică a dezvăluit că în 1997 a fost testat pozitiv cu metamfetamină. A trimis o scrisore celor de la ATP în care a spus că a luat involuntar această susbstanţă, iar forul de conducere al tenisului masculin a trecut sub tăcere povestea.

Marin Cilici. A fost suspendat timp de nouă luni, după ce în probele prelevate  în urma unui control din 2013 s-a găsit nicetamidă. La TAS a obţinut o reducere de cinci luni, iar câţiva ani mai târziu a câştigat US Open-ul.

Viktor Troicki. A refuzat să dea o probă de sânge în timpul turneului de la Monte Carlo, motivându-şi acţiunea prin teama de ace. A fost suspendat 18 luni, TAS-ul i-a redus şi lui pedeapsa cu şase luni.

Martina Hinghis. S-a retras la 22 de ani, s-a întors doi ani mai târziu în tenis, pentru ca în 2007 să fie testată pozitiv la Wimbledon. Substanţa? Cocaină. A fost suspendată doi ani şi s-a mai întors abia în 2013 în circuit pentru a face performanţe uriaşe la dublu.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite