“Maşinăria” Djokovici, de neoprit. Sârbul l-a învins categoric pe Murray în finala de la Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Novak Djokovici (Serbia), favorit 1, l-a învins în trei seturi pe Andy Murray (Marea Britanie), favorit 2, scor 6-1, 7-5, 7-6 şi a câştigat finala de simplu masculin la Australian Open.

După o finală de două ore şi 56 de minute, Novak Djokovici (numărul 1 ATP) a câştigat pentru a şasea oară în carieră turneul de la Melbourne după succesele înregistrate în 2008, 2011, 2012, 2013 şi 2015. 

Pentru perfomanţa sa, Novak Djokovici va primi un premiu în valoare de 2,4 milioane de dolari şi 2.000 de puncte ATP, în timp ce Andy Murray va încasa 1,2 milioane de dolari şi 1.200 puncte ATP.

Născuţi la o săptămână distanţă, cei doi se cunosc de când erau juniori. S-au antrenat înpreună, au jucat împreună, ba mai mult, oficialii britanici vroiau să îi facă şi conaţionali, numai că Djokovic a respins propunerea de a primi cetăţenia britanică atunci când era junior.

Acum, o finală între Djokovic şi Murray e deja o obişnuinţă la Australian Open, acolo unde cei doi se vor întâlni în meciul decisiv pentru a patra oară în ultimii 6 ani la Australian Open. Ceea ce e deja o performanţă. De fiecare dată s-a impus Nole, iar în meciul de azi, care va începe la ora 10.30 şi va fi în direct la Eurosport lucrurile nu par să stea altfel.

Sârbul a câştigat 10 din ultimele 11 meciuri directe – ultima victorie a lui Murray a venit anul trecut, în finala din Canada. De asemenea, Nole conduce cu 6-2 în faţa scoţianului în meciurile de Grand Slam. Singurul jucător în faţa Djokovic a câştigat mai multe meciuri de Mare Şlem este Federer, pe care Nole l-a învins de 9 ori.

Cu patru finale pierdute deja la Australian Open, Murray încearcă să evite să devină al doilea om din istoria tenisului după Ivan Lendl care pierde 5 finale la acelaşi turneu de Grand Slam. Lendl a avut problema asta la US Open.

SETUL 1

Djokovic - Murray 6-1

Novak Djokovic se impune fără probleme, după un prim set pe care l-a controlat într-o manieră autoritară. 

SETUL 2

Djokovic - Murray 7-5

Cel de-al doilea set a fost unul extrem de echilibrat, dar Nole a reuşit totuşi, pe final, să mărească avansul faţă de Andy Murray şi conduce cu 2-0 la seturi. 

SETUL 3

Djokovic - Murray 7-6

La 28 de ani, sârbul a cucerit al şaselea trofeu la Australian Open, deţinînnd recordul de titluri, alături de Roy Emerson; Murray a disputat a cincea finală la Australian Open, nereuşind să cîştige niciodată turneul. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite