Dinamo le vinde iluzii fanilor: Rednic bagă „strâmbe“ cu ieşirea din insolvenţă. Unde e minciuna şi care e adevărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Rednic
Mircea Rednic

Intrată în insolvenţă în iunie 2014, Dinamo se foloseşte de această situaţie pentru a le vinde suporterilor iluzii în mod sistematic.

În noiembrie 2014, finanţatorul Ionuţ Negoiţă anunţa sus şi tare: „Planul de reorganizare va fi aprobat de judecătorul sindic la 3 decembrie. Începând de atunci, avem şase luni să definitivăm procedura şi să ieşim din insolvenţă. Sperăm ca până de ziua clubului, 14 mai, să se rezolve“. 

Bineînţeles, nu s-a adeverit nimic din spusele lui Negoiţă. Iar asta pentru că, potrivit planului de reorganizare propus, Fiscul urma să încaseze doar 300.000 de euro dintr-o datorie de 5,4 milioane de euro! La Adunarea Creditorilor, ANAF s-a opus aprobării planului de reorganizare şi Dinamo a rămas în insolvenţă. Acum, „câinii“ au reuşit, într-un final, să învingă ANAF! Potrivit gsp.ro, Curtea de Apel a respins ca nefondată cererea Fiscului care solicita încasarea restanţelor de 5,4 milioane de euro în totalitate. Curtea de Apel a susţinut că Dinamo trebuie să achite doar 1,45 milioane de lei, adică 5,93% din suma totală datorată.

După această hotărâre, Mircea Rednic a spus triumfător: „Până la finalul lunii, vom ieşi din insolvenţă“. La fel ca anunţul făcut de Negoiţă, anul trecut, avem de-a face cu o altă dezinformare.

Termen realist: primăvară

După ce contestaţia ANAF la planul de reorganizare a fost respinsă de Curtea de Apel, urmează mai multe etape până la ieşirea din insolvenţă. 

Mai întâi, Adunarea Creditorilor ar trebui să voteze validarea planului de reorganizare, care are nevoie şi de aprobarea unui judecător sindic. Acesta va stabili apoi un prim termen pentru achitarea datoriilor. Dacă acest termen va fi respectat de Dinamo, atunci se poate vorbi despre ieşirea din insolvenţă. În cel mai bun caz, un astfel de scenariu s-ar adeveri abia în primavară a anului 2016!

Ceea ce înseamnă că Dinamo nu poate redobândi dreptul de a evolua în cupele europene mai devreme de sezonul 2017-2018. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite