Luna decembrie începe cu un derby şi va fi plină în evenimente sportive de top. Vezi programul complet al competiţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tănase şi Boudjema vor fi adversari duminică
Tănase şi Boudjema vor fi adversari duminică

Ultima lună a anului debutează cu Steaua – Petrolul Ploieşti, dar va avea foarte multe evenimente sportive de anvergură.

Anul sportiv are o ultimă lună extrem de bogată în competiţii importante. De vină este fotbalul şi în principal calendarul Ligii I, în care se va juca până aproape de Crăciun. Au mai rămas de disputat şi câte o etapă din Liga Campionilor şi Liga Europa, iar vinerea viitoare este programată tragerea la sorţi grupelor de la turneul final al Campionatului Mondial din Brazilia. Apoi, în cea de-a doua săptămână a lunii începe Campionatul Mondial al Cluburilor, care se va desfăşura în Maroc şi la care vor participa Bayern Munchen (Germania), Atletico Mineiro (Brazilia), Guangzhou Evergrande (China), Auckland City (Noua Zeelandă), Raja Casablanca (Maroc), Monterrey (Mexic) şi Al Ahly (Egipt). Pe plan internaţional, fotbalul nu va avea pauză nici de Crăciun sau de Revelion, când sunt programate etape în Anglia, campionat care nu este transmis însă în România, dar care poate fi văzut pe internet. Spania, Germania, Franţa şi Italia intră în vacanţă pe 22 decembrie şi îşi vor relua jocurile după 4 ianuarie.
România participă la Mondialul de handbal
Dacă la fotbal am ratat calificarea, România va fi reprezentată la cea mai importantă competiţie a lumii de fetele de la handbal. Echipa lui Gheorghe Tadici face parte din grupa D, alături de Germania, Ungaria, Cehia, Australia şi Tunisia şi va juca pe 7, 9,10,12 şi 13 decembrie. Tot în Serbia, unde se ţine Mondialul de handbal, vor avea loc pe 8 decembrie Campionatul European de cross pe echipe. În intervalul 12-15 decembrie, la Herning, în Danemarca, sunt programate Europenele de nataţie în bazin scurt, iar finalul de an, în extra-fotbal este rezervat tenisului, prin cele trei turnee care încep pe 29 decembrie(Brisbane) şi pe 30 decembrie (Shenzen şi Auckland).

Calendarul luna decembrie
Cupa României 3-5 decembrie ProTv, Sport.ro
Tragerea la sorţi a grupelor CM 6 decembrie TVR 1
Liga I, etapa a 17 6-9 decembrie Digisport, Dolcesport
Campionatul Mondial de handbal feminin 6-22 decembrie Dolcesport
Chelsea – Steaua Liga Campionilor  11 decembrie Digisport, Dolcesport
Pandurii – Pacos Ferreira 12 decembrie Digisport, Dolcesport
Campionatul Mondial al Cluburilor 11-20 decembrie Eurosport
Liga I, etapa a 18-a 13-16 decembrie Digisport, Dolcesport
Liga I, etapa a 19-a 17-19 decembrie Digisport, Dolcesport
Liga I, restanţa Astra – Steaua 21 decembrie  Dolcesport
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite