De ce refuză să joace Roger Federer pe zgură. Adevăratul motiv al deciziei luate de campionul elveţian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roger Federer
Roger Federer

Roger Federer a încheiat fără trofeul turneele din SUA, de la Indian Wells şi Miami, şi a decis să ia o pauză competiţională de trei luni.

El nu va participa astfel la niciun turneu pe zgură, nici măcar la Roland Garros, dar are un motive bine întemeiat pentru  aface asta. Pierre Paganini, fizioterapeutul tenismenului, a dezvăluit într-un interviu pentru New York Times, adevăratul motiv pentru care Federer nu mai joacă pe zgură: "Cu toate că şocul pe articulaţii este mai mare decât în meciurile pe zgură atunci când se joacă pe ciment, Roger are secretul său. Pe terenurile rapide, şocul este scurt, piciorul părăseşte rapid suprafaţa de joc, iar un dansator precum Federer îşi solicită mult mai puţin articulaţiile. Ei, bine, diferenţa pe zgură este că jucătorii sunt nevoiţi să alunece, procedeu care generează o mulţime de vibraţii în picior. Noi nu vedem din exterior, dar în acel moment se creează o instabilitate în genunchi şi gleznă, care poate dăuna articulaţiilor". 

Concret, după operaţia la genunchi din 2016, Federer a decis să evite această suprafaţă, care îi solicită foarte mult articulaţiile. Roger va împlini anul acesta 37 de ani. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite