De ce Halep nu o învinge pe Şarapova: omul care a antrenat-o pe Virginia Ruzici explică ce îi lipseşte Simonei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Constănţeanca de 22 de ani a pierdut toate cele cinci meciuri pe care le-a disputat în compania rusoaicei, ajungând să aibă un complex în faţa acesteia.

Simona Halep pare că nu o poate învinge, deocamdată, pe Maria Şarapova. A ajuns să o depăşească în clasamentul mondial, având în vedere că ocupă poziţia a 2-a, în timp ce „Masha“ e abia pe 6, însă, în confruntările directe, bilanţul e de 5-0 pentru Şarapova.

Halep a pierdut pentru a treia oară în 2014 în faţa rusoaicei, în sferturile turneului de la Cincinatti. Eşecul a surprins, în condiţiile în care Simona a început excelent, a condus cu 1-0 la seturi şi cu 2-0 în cel de al doilea set.

Sever Dron (70 de ani), fost jucător în echipa de Cupa Davis a României, între 1969 şli 1971, a văzut ultimul meci Halep – Şarapova şi a explicat de ce românca a cedat.

Ce a spus?

„Îi lipsesc două lucruri mici pentru a o învinge pe Şarapova. Simona trebuie să simtă mai bine momentele importante, cum a fost acea minge pe care a contestat-o. Ea nu s-a apărat destul de bine. Trebuie să răspundă mai bine la agresivitatea Şarapovei. La tenis, dacă nu te aperi bine, câştigă celălalt. Al doilea lucru ar fi serviciul. Parcă nici el nu i-a mers suficient de bine în acest meci. Simona trebuie doar s-o contracareze pe Şarapova şi o va învinge. Trebuie să joace scurt pe rever şi să-i dea în cros, în lateral. Faci asta şi-o «omori»! Dacă dai în lateral, Şarapova greşeşte“, a declarat Dron pentru ziare.com.

Coleg de generaţie cu Năstase şi Ţiriac

Sever Dron a făcut parte din echipa de Cupa Davis pe vremea lui Ilie Năstase şi Ion Ţiriac. A fugit însă din România în 1972 şi a cerut azil politic în Franţa, acolo unde a primit cetăţenia în 1989. După ce s-a retras ca jucător de tenis, Sever Dron s-a dedicat antrenoratului şi i-a pregătit pe Virgina Ruzici, Henri Leconte şi Julie Halard.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite