Simona Halep, învinsă de Maria Şarapova, în sferturile de finală de la Cincinnati. Rusoaica a bifat a cincea victorie în faţa jucătoarei din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a fost învinsă pentru a cincea oară de Şarapova. FOTO: Eduard Enea
Simona Halep a fost învinsă pentru a cincea oară de Şarapova. FOTO: Eduard Enea

Jucătoarea Maria Şarapova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 5, s-a calificat, sâmbătă dimineaţă, în semifinalele turneului de tenis de categorie Premier 5 de la Cincinnati, dotat cu premii în valoare totală de 2,5 milioane de dolari după ce a trecut de Simona Halep, locul 2 WTA, în trei seturi, 3-6, 6-4, 6-4.

Jucătoarea din România a pierdut pentru a cincea oară în faţa Şarapovei, în 2014 fiind a treia victorie a rusoaicei în faţa numărului 2 mondial. Simona Halep a avut nevoie de 45 de minute pentru a câştiga primul set împotriva Şarapovei, Românca a luat cinci breakuri, iar rusoaica trei într-un set în care un element important care a contribuit la succesul lui Halep au fost cele aproape 20 de greşeli neforţate ale Şarapovei. Majoritatea acestor greşeli au fost cauzate stilul agresiv de joc al rusoaicei: mingi lungi, la limită.

Lipsa siguranţei în joc a numărului doi mondial s-a văzut în al doilea set. Românca a început cu doi aşi consecutivi şi a luat repede un break, dar a lăsat-o pe Şarapova să revină. Rusoaica a arătat că nu se dă bătută. A continuat stilul ofensiv, a tras de timp în nenumărate rânduri şi a fost chemată de arbitrul de scaun care i-a cerut să nu mai tragă de timp. După 51 de minute, Şarapova luat setul după 6-4.  

Ultimul set a fost foarte disputat. Ambele jucătoare s-a luptat pentru fiecare minge, iar atenţia lor a fost direcţionată spre un joc prin care să fie evitate greşelile neforţate. Şarapova a fost cea care a stat mai bine în teren şi a reuşit să câştige setul şi partida.

Pentru calificarea în sferturile de finală de la Cincinnati, Halep va fi recompensată cu un premiu de 64.170 de dolari şi cu 190 de puncte WTA. La ediţia trecută, românca a ajuns tot faza sferturilor de finală, fiind eliminată de Serena Williams, cu scorul de 6-0, 6-4.

Şarapova o va întâlni pe învingătoarea din meciul Ana Ivanovici (Serbia), locul 11 WTA şi cap de numărul 9 - Elina Svitolina (Ucraina), locul 39 WTA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite