Daniel Ghiţă, dezvăluiri despre revoltele stradale: „Vor să ne forţeze să plecăm acasă“. Cine e în spatele manevrelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionul K1 insistă că se încearcă discreditarea mitingului, deoarece „politicienii corupţi vor să scape şi de această dată“.

Tot mai mulţi oameni din lumea sportului ies pe stradă, iar ultimul exemplu e cel al lui Mihai Pintilii despre care „Adevărul“ a scris aici.

Printre primii sportivi care au participat la manifestările stradale s-a numărat şi Daniel Ghiţă. Acesta a postat, duminică, un mesaj pe contul său de Facebook în care a tras un semnal de alarmă.

„Aseară, am rămas dezamăgit cum unele partide politice plătesc oamenii să anihileze protestul românilor. M-am alăturat studenţilor, care au venit la manifestare pentru a schimba ceva, jos coruptia! 

Suporterii echipelor de fotbal au încercat să domine protestul. Piaţa nu e stadion! Au murit oameni, suntem toţi în doliu colectiv...Nu e normal să sărim în sus. Să ţipăm, să stricăm protestul. Am discutat cu ei şi i-am rugat să fie paşnici, fără violenţă. După părerea mea, au fost paşnici, solidari cu noi.

Rog conducătorii galeriilor de fotbal şi suporterii să fie alături cu noi, solidari! Noi vrem schimbarea asta şi pentru voi. Toţi sunteţi poporul!

Nu vă lăsaţi manipulaţi de clasa politică şi presa manipulatoare. Vă rog, fără violenţă şi arătaţi solidaritate!

Au murit mulţi oameni, alţii se luptă cu viaţa prin spitalele nedotate şi jalnice din România sau prin străinătate. Noi nu avem spitale, în schimb catedrale! Să arătăm respect şi să ne rugăm pentru ei şi familiile lor.

Nu aparţin de nicio grupare politică, ONG, nu doresc să fiu preşedinte sau lider!

Sunt Daniel Ghiţă, sportiv de performanţă, care reprezint România cu drag peste hotare, un om simplu, care e solidar cu voi. Am participat şi la protestele împotriva defrişării pădurilor. Am fost anihilaţi, pentru că nu aţi fost uniţi! Pădurile sunt bogăţiile noastre. Noi murim de foame, nu avem spitale, şi alţii fac bani cu bogăţiile noastre. Nedreptatea mă scoate în stradă. Nu aveţi nevoie de niciun lider. Liderii sunteţi voi!

Nu e important ce scrie presa sau postacii de pe FB plătiţi. E important ce simţiţi voi“, a fost mesajul postat de Daniel Ghiţă.

„Au recunoscut că sunt plătiţi“

Sportivul a fost contactat de prosport.ro pentru a oferi detalii suplimentare despre postarea sa pe Facebook.

„Particip la manifestaţii din a doua zi şi voi fi acolo, în piaţă, zi de zi, până când vom reuşi să schimbăm sistemul! Am văzut (n.r. – sâmbătă) 20-30 de participanţi care se dădeau drept membri ai galeriilor de fotbal, dar în realitate sunt plătiţi de anumite partide pentru a discredita mitingul. Am vorbit cu aşa-zişii membri ai galeriilor, au recunoscut că sunt plătiţi. Ştiu asta chiar de la ei, m-am dus şi am vorbit cu unii dintre acei oameni care manifestau agresivitate. Le-am cerut să se liniştească, au făcut şi alţii acelaşi lucru şi, până la urmă, n-au fost incidente. Dar cred că ar fi bine ca să vină şi să ne susţină chiar adevăratele galerii, aşa s-ar risipi toate bănuielile. Să iasă din casă şi să vină alături de noi, să fie solidari! Schimbarea e pentru toată lumea“, a declarat Ghiţă.

El a explicat de ce se încearcă discreditarea protestelor: „Vor să ne sperie, să plecăm acasă! Nu trebuie să cedăm, să ne lăsăm intimidaţi. Trebuie să luptăm pentru drepturile noastre! Sunt 100% sigur că, dacă rămânem uniţi şi determinaţi, vom reuşi să impunem schimbarea!“.

Luptătorul K1 a detaliat pentru prosport.ro doleanţele sale:

*Solicit să se dea jos guvernul, să vină oameni noi în loc, să se ridice imunitatea parlamentarilor. În Germania de ce nu au imunitate parlamentarii?

*Noul Parlament să aibă 300 de membri. În Germania, care are 80.000.000 de locuitori, sunt 600 de parlamentari. Iar noi, cu numai 20.000.000, avem tot atâţia! E inadmisibil. 

*Sunt absolut sigur că aceşti oameni integri şi competenţi există, trebuie doar aduşi în faţă. 

*Mai cer să se construiască mai multe spitale!

Nu trebuie să fim reprezentaţi de lideri care să meargă la Cotroceni să vorbească în numele nostru. Domnul Iohannis, când a câştigat alegerile, a venit în piaţă, în mijlocul nostru. Dacă vrea să asculte ce are de spus poporul, să vină acolo, să stea de vorbă cu noi! Nu prin reprezentanţi. Daniel Ghiţă luptător K1
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite