Cum s-a născut o stea: pe ce loc era Halep, anul trecut şi ce a făcut de atunci. Simona a dezvăluit momentul decisiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Jucătoarea de 22 de ani a avut o explozie într-un timp foarte scurt. Analizându-şi ascensiunea remarcabilă, Halep a vorbit despre o victorie care a convins-o că poate deveni o jucătoare de top.

Anul trecut, tot cam pe vremea asta, Simona Halep era pe locul 57 în lume. Luni, ea va fi pe locul 3, indiferent de rezultatul finalei de la Roland Garros. 

Între timp, românca de 22 de ani a cucerit şapte titluri WTA, iar după ce a ajuns până în sferturi, la Australian Open, la începutul anului, Simona e la un pas de a cuceri, sâmbătă (ora 16.00, Eurosport 2 şi Antena 3), Roland Garros.

Dacă o va învinge pe Maria Şarapova, atunci Halep va câştiga primul ei turneu de Mare Şlem. În plus, în funcţie de rezultatul finalei, Simona poate intra şi în istoria turneului parizian.

Victoria cu Radwanska, momentul psihologic

De unde a început însă ascensiunea lui Halep? A explicat chiar ea, pentru site-ul oficial al Roland Garros.

„În 2013, la Roma, am eliminat-o pe Radwanska, care atunci era pe locul 4 în lume, în turul II. După acel meci, am realizat că pot juca la un nivel înalt şi să înving adversare de top. Am început să joc din ce în ce mai agresiv şi să am o mai mare încredere în forţele mele“, a declarat Halep.

„Vreau revanşa cu Şarapova“

În precedentele trei confruntări cu Maria Şarapova, Halep (locul 4 în ierarhia mondială) n-a învins-o pe jucătoarea din Rusia, care ocupă locul 8 în lume. Ultimul duel a avut loc, luna trecută, în finala turneului de la Madrid. Atunci, Halep a câştigat primul set cu 6-1, însă Şarapova s-a impus în următoarele două seturi.

„Vreau să-mi iau revanşa şi pentru acest obiectiv mă voi lupta. La Madrid, am început foarte bine, m-am mişcat foarte repede pe teren. Dar Şarapova a avut o revenire spectaculoasă şi a început să lovească mai bine şi mai puternic decât mine în acel meci. Acum, trebuie să mă mişc, din nou, repede, trebuie să fiu agresivă şi să am nervii tari. Va fi un moment dificil pentru mine. Nu pot să zic cum mă voi simţi sâmbătă, fiindcă n-am mai jucat o finală de Mare Şlem“, a adăugat Halep.

CITEŞTE PE DOLCE-SPORT.RO UN INTERVIU ÎN EXCLUSIVITATE CU SIMONA HALEP

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite