CTP scrie despre duelul Roger Federer - Stan Wawrinka, de la Indian Wells: „M-a dus gândul la un clasic al boxului, bătălia Clay-Foreman, Kinshasa, 1974“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Roger Federer a câştigat turneul de la Indian Wells, după o  finală 100 % elveţiană, adjudecată în faţa lui Stan Wawrinka.

Cristian Tudor Popescu a urmărit partida şi a scris un editorial pe republica.ro, în care vorbeşte despre această partidă. 

Federer – Istoria Artei  

Simţeam serviciul, dreapta şi reverul lui Stanimal ca pe nişte lovituri de baros asupra unei opere de artă... Fiecare minge dărâmătoare trimisă de Roiger înapoi, cu simţul său de anticipaţie şi îndemânarea unice, părea un miracol...

O clipă m-a dus gândul la un clasic al boxului, bătălia Clay-Foreman, Kinshasa, 1974, dar era prea puţin. Clay s-a apărat în cea mai mare parte a meciului, în vreme ce Federer, cum a avut cea mai mică ocazie de a ataca, a făcut-o fără să ezite, iute şi ascuţit. Nu a încercat să evite, dimpotrivă, l-a înfruntat în schimburi de rever în cros pe Wawrinka, posesorul celui mai puternic în regim de precizie backhand din istoria tenisului. A venit la fileu cum se venea pe vremea marelui Rod Laver, aflat în tribuna de la Indian Wells, dar în faţa unor passing shot-uri de o violenţă şi rapiditate cum nici nu se visau acum o jumătate de veac, pe care le-a agăţat cu voleuri „mână moartă” cu efect ca ale lui Năstase ori McEnroe, sau aproape plonjate, adânci şi tăiate în stil Laver, făcându-l pe Mr Muscle să surâdă cucerit. A servit cu constanţa şi plasamentul lui Pete Sampras şi a lovit cu dreapta ca... Roger Federer – n-am termen de comparaţie, nicio fiinţă cu o rachetă în mână n-a executat vreodată un forehand aducător de puncte cu o asemenea eleganţă picturală. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite