CTP, entuziasmat de victoria Irinei Begu în faţa Garbinei Muguruza: „Şi Ilie Năstase ar fi fost mândru de asemenea execuţii bijuterie!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Patricia Ţig şi Irina Begu s-au calificat în turul al treilea al turneului de la Madrid, acolo unde azi vor încerca să ajungă şi Simona Halep şi Sorana Cârstea.

Cristian Tudor Popescu a comentat evoluţia celor două jucătoare deja calificate, subliniind felul în care acestea au produs surprizele. 

"Că Irina Begu a învins-o pe nr. 4 mondial, Garbine Muguruza, cap de serie nr. 3 la Madrid, e o mare surpriză, dar felul în care a făcut-o e şi mai mare!

Irina nu a avut în faţă o favorită aflată în zi slabă. Garbine a jucat bine, cu momente sclipitoare, ajungând la un ghem de serviciu distanţă de victorie. Extraordinar e că Irina s-a „bătut în parte” cu această prădătoare pursânge. La atac a răspuns cu atac, s-a angajat fără frică într-un joc de contre, care pe care, fiecare jucătoare izbutind în jur de 40 de winnere. O armă de mare fineţe, foarte eficientă psihologic, au fost stopurile puse cu reverul cu o mână, în lung de linie, la 1 m de fileu, din schimb tare în cros – şi Ilie Năstase ar fi fost mândru de asemenea execuţii bijuterie. În plus, Irina a fost mai stabilă decât Muguruza la serviciu, făcând doar 2 duble greşeli, faţă de 6 ale spanioloaicei, unele în momente cheie.Însă ce m-a impresionat cel mai mult a fost rezistenţa psihică a Irinei Camelia Begu. A condus în primul set cu 5-2, după care uraganul Garbine a câştigat 5 ghemuri la rând şi setul.

Simona Halep Irina Begu FedCup

În setul 2, Irina a condus iarăşi cu 5-2, apoi cu 5-3 şi 40-0, având trei mingi de set! Încă o dată, Muguruza a ţâşnit ca şarpele călcat pe coadă şi s-a dus la 6-5, servind pentru meci. M-am luat cu mâinile de cap. Dar Irina, cu un sânge rece fenomenal, a riscat, a atacat, a făcut rebreak-ul şi a câştigat în tie-break.

În setul decisiv a condus cu 2-0. Un nou come back exploziv al Garbinei, 3 ghemuri câştigate consecutiv. Irina se adună, serveşte, egalează la 3, apoi face break-ul. Aici intervine foarte bine Adrian Cruciat: „S-a ajuns la 40 de winnere, ţine-o aşa, nu intra în apărare. I-ai făcut break, poate-ţi face şi ea unul, nu contează, important e să nu dai înapoi, joacă decisiv, cea care prinde tuşa o să câştige. Şi chiar asta a făcut Irina, câştigând ultimul ghem pe serviciul Muguruzei, în aplauzele uluite ale publicului madrilen care a suportat frigul nopţii.” Citeşte AICI integral editorialul lui Cristian Tudor Popescu pe republica.ro 

FOTO Cei nouă bărbaţi din viaţa Serenei Williams. Primul iubit a părăsit-o pentru un "iepuraş" Playboy din România 

La 77 de ani, Ion Ţiriac a intrat în cartea Recordurilor. Cum a reuşit omul de afaceri asta

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite