CTP face cronica unui meci de tenis memorabil: „A fost ca bătălia finală dintre Batman şi Spiderman“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Novak Djoković şi Kei Nishikori au oferit unul dintre cele mai adevărate meciuri din istoria tenisului, la turneul de la Roma.

Cristian Tudor Popescu a urmărit partida şi a lansat un comentariu de excepţie pe republica.ro.

"A fost ca bătălia finală dintre Batman şi Spiderman.Nishikori a început cu o forţă şi o acurateţe de samurai. Dacă mingea trimisă de Nole era cu 1m mai scurtă, Kei ţâşnea în ea şi o plesnea cu o retragere atât de iute a rachetei de parcă mânuia într-adevăr o katana. Minute în şir, nici măcar Omul Păianjen, Nole, n-a putut să prindă loviturile mereu ascuţite, la linii şi în unghi. Sârbul a fost, incredibil, depăşit de viteza în regim de precizie a japonezului, pierzându-şi de două ori serviciul.

Avea şi o problemă la degetele piciorului stâng, a schimbat adidaşii. După setul pierdut cu 2-6, pe faţa lui Nole se citea oboseala psihică: ce zi fenomenală a prins Kei, îi intră tot, totuşi eu conduc cu 9 la 2 în întâlnirile directe, am câştigat turneu după turneu anul ăsta, e o semifinală la Roma, urmează Roland Garros, are rost să mă consum într-un meci lung şi greu, în care mă pot accidenta?În decisiv, purtat de efortul de voinţă, a ajuns să conducă cu 4-1. A avut minge de 5-1. Aici, a fost rândul lui Nishikori să scoată din el o rezervă secretă, transformând meciul într-un soi de nebunie. Zeci de minute nu a mai existat nicio lovitură „de umplutură”. Totul se juca la intensitate maximă: bombe, pe dreapta şi pe rever, scurte, contrascurte, loburi, smeciuri returnate uluitor. Viteza de deplasare a celor doi jucători părea ireală.

djolovici

Nu l-am auzit pe Novak Djoković să spună de atâtea ori „Bravo!”, de când îl văd jucând tenis. Kei, în schimb, a rămas tăcut, adunat în el însuşi, aproape fără expresie pe chip, după loviturile fantastice reuşite.

Tensiunea a rămas atât de mare până la ultima minge, încât Nole n-a observat că avea racheta varză după o dreaptă năprasnică – se pregătea să servească, arbitrul Lahiani i-a atras atenţia că i s-a rupt racordajul!

Ultima minge: Nole are 6-5 în tie-break, după ce avusese alte 3 mingi de meci, anulate cu forehand-uri trimise pe contre pied cu „mână rece” de Kei, şi serveşte. Bate mingea de pământ îndelung, respiră adânc, parcă ar vrea s-o ţină aşa la nesfârşit, să nu se termine vreodată acest meci de basm.

Într-un târziu ridică fruntea: o frântură de secundă, privirea lui o întâlneşte pe cea a lui Nishikori, care aştepta încordat ca un şarpe în coadă, cu genunchii îndoiţi şi umărul stând înfipt în faţă. Atunci, în clipa aceea de ciocnire a ochilor, s-au strâns cele 3 ore şi un minut de luptă pe viaţă şi pe moarte: serviciul lui Nole se duce la teu, aproape în tuşă, Kei se întinde încă o dată la rupere totală, agaţă cu dreapta şi trimite mingea în fileu, la o palmă de bandă.

Asta a fost diferenţa între doi titani". Citeşte AICI integral editorialul lui Cristian Tudor Popescu

Novak Djokovici joacă azi finala de la Roma, contra britanicukui Andy Murray. Meciul va începe la ora 18.00

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite