„CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1 timp de doi ani!” Cine a dat vestea proastă fanilor din Ghencea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Formaţia CSA Steaua, care a promovat duminică în Liga a 2 de fotbal, nu ar avea drept de promovare în Liga 1 timp de doi ani, potrivit lui Adrian Bumbescu , şeful Centrului de Copii şi Juniori al clubului.

„N-am depus de la început un proiect pentru Liga 1. Din ce ştiu eu, doi ani de zile nu vom putea promova. Societatea va fi privatizată, dar nu s-au făcut alte demersuri necesare. Cum am stat doi ani în Liga 4, putem sta şi în Liga 2. Nu asta e problema”, a declarat Adrian Bumbescu la „Digi Sport Special”.

CSA Steaua a promovat duminică în Liga 2.

„Există un proces, în care FCSB încearcă să o împiedice pe CSA să-şi schimbe forma juridică. FCSB va susţine că Steaua trebuia să-şi cesioneze activitatea unui club de drept privat încă de la Liga a 4-a. Procesul e în desfăşurare, din câte ştiu”, a explicat jurnalistul GSP Remus Răureanu.

Potrivit GSP.ro, conform regulamentelor FRF, un club de fotbal nu poate promova în Liga 1 dacă societatea care administrează clubul e de drept public. În prezent, CSA Steaua se află sub umbrela Ministerului Apărării Naţionale.

Tot statutul FRF, care a fost modificat în iulie 2019, spune că „se permite promovarea în Liga 1 a cluburilor de drept public, după ce acestea îşi vor cesiona activitatea către un club de drept privat cu cel puţin un sezon competiţional anterior obţinerii dreptului de promovare”. Astfel, CSA Steaua ar trebui să-şi cesioneze activitatea unui club de drept privat până la startul viitoarei ediţii de Liga a 2-a, care va începe, cel mai probabil, în august 2021.

CITEŞTE ŞI:

Poate promova Steaua în prima ligă? S-a lămurit situaţia clubului Armatei. Ce trebuie să facă de urgenţă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite