Pandurii-Pacos 0-0 / Cristi Pustai, exasperat de elevii săi: "Am ratat ocazii rarisime!" Promisiunea profesorului pentru adversarii din Liga 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristi Pustai a fost dezamăgit de ratările uriaşe ale elevilor săi în meciul cu Pacos din ultima etapă a grupelor Europa League. În ciuda amărăciunii provocate de neputinţa de a câştiga măcar un meci în acest sezon european, Pustai a admis că echipa sa şi-a depăşit condiţia la prima participare din istorie în cupele europene.

Cristi Pustai la Digi Sport: "A fost o experienţă frumoasă, din care va trebui să învăţăm foarte multe. Am încheiat cam în stilul nostru, prin acest joc plin de ocazii frumoase şi ratări rarisime. Îmi pare rău că nu am câştigat, erau trei puncte importante pentru noi. Dar, trăgând linie, cred că a fost cel mai bun an al clubului, dar şi pentru mine, ca antrenor.

Cred că ar fi trebuit să avem mai multă încredere în noi în vară, să ne fi completat lotul de la început, să fi făcut toţi stadiile de pregătire. Noi am mai adus jucători doar când am văzut că ne calificăm, am şi dat jucători în plină campanie, chiar dacă nu a fost o pierdere, pentru că pentru club a fost o afacere profitabilă şi clubul s-a autofinanţat astfel. 

Poate ar fi trebuit să avem mai multe posturi acoperite şi valoric. Aşteptam să apară accidentări, ştiam de la Mediaş. Acum am avut un lot mai valoros, dar se pare că trebuie să fim mai atenţi când pornim la un asemenea drum lung. Pentru că a fost un drum lung. Am jucat 32 de meciuri oficiale în acest sezon şi mai avem două în campionat, deci încheiem cu 34! Nu am cum să nu invoc şi starea de oboseală, unii jucători au strâns 27 de jocuri.

Mi-e greu să aleg cel mai bun moment al anului. Locul 2 în campionat, calificările sau cele 85 de minute de stare de bine cu Fiorentina... Chiar şi azi a fost un meci frumos. O victorie în grupă ar fi fost cea mai frumoasă performanţă pentru club. Dacă trebuie să aleg un singur moment: acea calificare în grupe în ultimele minute din deplasarea de la Braga.

În primăvară, multe echipe or să aibă de furcă cu noi. Am văzut că nu ne prea ia lumea în seamă, ceea ce e bine. Dar această echipă a Pandurilor va încurca multe rivale în primăvară."

Eric la Digi Sport: "Pentru mulţi este o experienţă bună, pentru alţii ar putea fi ultima. Am jucat cu mulţi jucători valoroşi, am încercat să dăm totul din noi, dar nu a ieşit ce am vrut. Am încercat să reprezentăm România. Dintr-un anumit punct de vedere este o dezamăgire mare, din alt punct este o fericire că am jucat cu Fiorentina şi Dnepr. Cea mai frumoasă amintire a noastră este calificarea, acum ne vom pregăti pentru anul viitor. Nu ştiu ce voi face din iarnă."

CITIŢI ŞI:

VIDEO Pandurii-Pacos 0-0. Gorjenii încheie fără victorie prima participare din istorie în grupele Europa League

Rezultate parţiale ale ultimei etape a grupelor Europa League şi echipele calificate în primăvara europeană

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite