Corespondenţă din Melbourne - Cum îşi câştigă Maria Şarapova atenţia de care are parte, deşi sportiv e departe de pretenţiile unei mari campioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Şarapova a revenit la Australian Open după o pauză de doi ani, dar este în continuare una dintre cele mai căutate jucătoare din circuit.

Şarapova a fost primită pe covorul roşu de australieni şi s-a bucurat de o atenţie mult mai mare decât au avut alte jucătoare. Organizatorii au invitat-o să efectueze tragerea la sorţi, alături de Roger Federer, încercând să facă un eveniment din faptul că în 2018 se împlinesc zece ani de când rusoaica a câştigat Grand Slamul de la Melbourne. Singurul ei trofeu câştigat la Australian Open, unde a mai jucat trei finale (2007, 2012, 2015) şi a ajuns de alte trei ori în semifinale.

Şarapova a părăsit competiţia în turul III, după ce a trecut de Tatiana Maria şi de Anastasia Sevastova, fiind demolată de nemţoaica Angelique Kerber, care pare într-o formă de zile mari şi e neînvinsă în acest an.

Pe parcursul zilelor de competiţie am avut ocazia să mă intersectez de câteva ori cu jucătoarea din Rusia şi am remarcat câteva lucruri la ea. În primul rând, Şarapova are o ţinută impecabilă. La fiecare conferinţă de presă la care a participat a fost o apariţie fascinantă. "Oh my God!", a exclamat un jurnalist, american cred, când a Masha a intrat în sală, moment în care rusoaica a zâmbit. A fost mereu extrem de atentă cu imaginea, aranjată, machiată uşor, de fiecare dată cu geanta după ea, şi lăsând o dâră de parfum fin în urma ei. Asta spre deosebire de alte jucătoare care umblă în şlapi pe holurile de la Australian Open.

image

Apoi, Şarapova are un discurs foarte elegant. Vorbeşte o engleză fără cusur şi are capacitatea de a te plimba cu răspunsurile acolo unde vrea ea să te aducă. Ştie să zâmbească şi la victorii şi la înfrângeri şi te asigură de fiecare dată că va reveni în top. E o jucătoare care are ce spune, indiferent de întrebare. Sigur, n-a întrebat-o nimeni dacă mai are prin casă vreo cutie de meldonium sau dacă urmăreşte meciurile lui Grigor Dimitrov, poate şi pentru faptul că are un stil de a te intimida cu zâmbetul pe buze.

Un alt aspect al imaginii ei, este legat de prezenţele publice. Este singura jucătoare pe care nu am văzut-o la niciun antrenament deschis. A figurat o dată în programul oficial, dar nu a venit la teren. Şarapova nu e genul care să facă băi de mulţime, nu se fotografiază cu fanii, nu împarte autografe. De fapt, e recunoscută pentru faptul că nu socializează cu nimeni, rar abia dacă îşi salută colegele din circuit. Singurii oameni pe care îi acceptă în apropierea ei sunt cei din staff şi, de nevoie, cei de la security. În rest, e imposibil să te apropii de ea.

La ultima ei apariţie la Melbourne, după ce a fost învinsă de Kerber, Şarapova şi-a luat la revedere într-un mod inedit de la jurnalişti, spunând: "Ştiu că nu vreţi să auziţi asta, dar pentru mine e important. Sunt multe lucruri la care trebuie să progresez şi asta necesită timp. Totuşi, privind imaginea generală, cel mai important e că am terminat turneul sănătoasă. E un lucru mare pentru mine, deoarece mă voi întoarce pe terenul de antrenament şi o voi lua de la zero. Am multe de construit".

image

5 titluri de Grand Slam a câştigat Maria Şarapova în cariera ei, triumfând la Australian open, Roland Garros (de două ori), Wimbledon şi US Open

41 este locul pe care îl va ocupa Şarapova în clasamentul WTA după Australian Open

36 de titluri WTA a cucerit rusoaica în activitatea ei

De cinci ori a fost Şarapova numărul 1 mondial, strângând în total 21 de săptămâni în fruntea ierarhiei 

Adevărul la Australian Open 2018 - Proiect susţinut de Aqua Carpatica

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite