Copil olog născut din rugby

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jamie Vardy (primul din D) înscrie primul gol pentru Anglia, în timpul meciului de la EURO 2016 dintre Anglia şi Ţara Galilor FOTO Guliver/Getty Images/Matthias Hangst
Jamie Vardy (primul din D) înscrie primul gol pentru Anglia, în timpul meciului de la EURO 2016 dintre Anglia şi Ţara Galilor FOTO Guliver/Getty Images/Matthias Hangst

Primul atac galez, mai precis primele patru pase consecutive galeze, s-a născut în minutul 52 şi s-a stins 40 de scunde mai tîrziu. Anglia a ripostat dur, cu un consum furibund de inteligenţă tactică, ori de căte ori s-a aflat în situaţia dificilă de a executa auturi.

Aflat în trecere, Bale a apărut în joc pentru cîteva secunde şi a executat cu nădejde o lovitură liberă de la 35 de metri. Joe Hart a aflat mai tîrziu de evenimentul menţionat şi galezii s-au pomenit cu un avantaj de un gol. Anglia-Ţara Galilor a avut, totuşi, un rost. A sugerat, cel puţin în primele 45 de minute, cum arată Premier League fără străini şi Gareth Bale fără Real. După puază, Vardy, Sturridge şi Rashford, cei mai în formă jucători englezi ai momentului, au reuşit să-şi păcălească antrenorul şi au intrat în teren. Hodgson n-a reuşit să-i readucă la cabine, Anglia a făcut o a doua repriză aproape decentă şi a cîştigat. Meciul merita telvizat cu camerele întoarse spre tribune, unde a avut loc adevăratul spectacol.

Irlanda de Nord n-a făcut nimic rău. S-a apărat cuminte şi, uneori, a izbit mingea cu putere în direcţia generală a porţii ucrainene. Însă ucrainenii au uitat că joacă împotriva unei echipe care iubeşte ploaia şi centrările ploaie. A fost îndeajuns o centrare planată, peste stoperii ucraineni. Un nord-irlandez-dronă a lovit decis cu capul şi Ucraina a cîştigat, prima, dreptul de a pleca acasă. Nu înainte de a lua şi golul al doilea - pedeapsa clasică pentru uitucii care atacă în valuri şi îşi lasă portarul singur, seara, pe cîmp.

Pînă aici, nimic. Şi de aici înainte, tot aşa. Germania şi Polonia n-au jucat rău. Au jucat fără vîrfuri. Germania pentru că nu are un nr. 9 veritabil şi improvizează cu Gotze. Polonia, pentru că Lewandowski a jucat împotriva propriei apărări. Colegii de la Bayern, Neuer, Boateng şi Hummels, l-au ţinut într-o lesă foarte scurtă şi asta l-a eliberat pe Milik, al doilea vîf polonez. Lovit de noroc , cu două ocazii uriaşe, Milik a răspuns cu aceeaşi monedă şi şi-a lovit norocul, o dată cu piciorul şi o dată cu un luft. 0-0 înseamnă calificarea comună şi o comparaţie grea pentru britanicii din meciurile anterioare.

Şi în zi proastă, Germania ştie cum se construieşte o acţiune directă. Pentru acelaşi lucru, britanicii au nevoie de o epocă de meditaţii şi greşesc la unul din două contacte cu o minge nefiresc de rotundă. Fotbalul englez e copilul olog al rugby-ului.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite