Copil, început în forţă la Wimbledon: ce a făcut cel mai bine clasat român din circuitul ATP şi cum a fost răsplătit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Copil
Marius Copil

Al treilea turneu de Grand Slam al anului se va desfăşura în perioada 29 iunie – 12 iulie, însă până la turul I, de luni, au început confruntările din calificări.

România n-are niciun jucător pe tabolul principal de la Wimbledon, la simplu masculin, însă a abordat calificările cu trei sportivi: Marius Copil (186 ATP), Victor Hănescu (194 ATP) şi Adrian Ungur (196 ATP).

Cel mai bine clasat tenismen român al momentului, Marius Copil, s-a impus în turul I, câştigând meciul cu Jason Jung (SUA, 209 ATP), scor 6-3, 7-6. Victoria a venit după o oră şi 21 de minute şi i-a adus românului, pe lângă calificare, un cec de 7.250 de lire sterline şi 8 puncte ATP.

Copil mai trebuie să treacă de două tururi pentru a ajunge pe tabolul principal de la Wimbledon. În următorul meci, el îl va întâlni pe Vincent Millot (Franţa, 213 ATP). Copil şi Millot s-au mai întâlnit o singură dată, în 2010, românul obţinând victoria.

Luni seara, în continuarea meciurilor din calificări, Hănescu îl va întâlni pe Basilaşvili (Georgia, 153 ATP), iar Ungur se va duela cu Brown (Germania, 102 ATP).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite