CONFERINŢĂ Victor Piţurcă, despre meciul România - Ungaria. Pe cine se bazează selecţionerul naţionalei de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă, selecţionerul echipei naţionale a României FOTO Cosmin Iftode
Victor Piţurcă, selecţionerul echipei naţionale a României FOTO Cosmin Iftode

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Victor Piţurcă a vorbit despre meciul de vineri, cu Ungaria, care se va desfăşura pe Arena Naţională începând cu ora 21.00.

...despre meci: „Echipa Ungariei dispune în acest moment de jucători extrem de valoroşi. Trebuie să găsim cele mai bune soluţii şi să câştigăm acest joc. Va fi extrem de dificil, dar sper ca echipa României să iasă câştigătoare. Presiunea va fi formidabilă şi avem de lucru în zilele următoare. Din punct de vedere psihic trebuie să fim foarte puternici pentru a termina jocul în condiţii bune. Nu trebuie să existe momente de relaxare chiar dacă vom conduce pe tabelă. Naţionala are lideri. Un lider important este Lobonţ, un jucător cu mare experienţă, un jucător pozitiv din toate punctele de vedere. Chiar dacă nu joacă, are experienţă de a duce la capăt un meci. Alţi lideri sunt Goian sau Marica. Avem lideri la echipă. Trebuie să câştigăm cele şase puncte din dubla cu Ungaria şi Turcia, pentru a nu mai sta la mâna altor rezultate. Va fi dificil să joci două asemenea jocuri într-un interval atât de scurt“.

...despre Gabi Torje: „Probabil se va transfera în cursul zilei de astăzi sau mâine. Anumite cluburi din Germania sunt interesate de el, dar dacă nu se va transfera va rămâne la Udinese. Rezultatele sunt slabe, probabil în favoarea lui Torje, iar antrenorul Guidolin se va gândi şi la el. Sper ca Torje să joace aşa cum a făcut-o în ultimul timp şi să aduca victoria echipei României“.

...despre Bănel Nicoliţă: „Este un jucător important pentru mine, însă din păcate anul trecut nu a jucat, iar pe postul lui sunt convocaţi alţi doi jucători, Popa şi Torje. Am discutat chiar acum, dimineaţă, cu el şi crede că se va transfera la altă echipă din Ligue 1 şi probabil va avea mult mai multe şanse să joace titular“.

...despre Vlad Chiricheş: „Sunt îngrijorat pentru el, nu a mai jucat demult, a fost şi accidentat. A mai fost şi aceasta tevatură cu transferul din Anglia. A făcut două antrenamente, iar la unul a suferit o contractură. Nu ştiu dacă mă voi baza pe el“.

Lotul echipei naţionale pentru meciurile cu Ungaria şi Turcia: Marica a fost convocat, deşi nu are echipă, Mutu şi Grozav nu sunt pe listă!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite