VIDEO Coasta de Fildeş câştigat Cupa Africii pe Naţiuni după o finală cu aproape 20 de lovituri de departajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duel între un ivorian şi un ghanez. FOTO AFP/getty Images
Duel între un ivorian şi un ghanez. FOTO AFP/getty Images

Echipa naţională a Coastei de Fildeş a câştigat pentru a doua oară în istorie Cupa Africii pe Naţiuni, după ce a învins, duminică, în finala de la Bata, cu scorul de 9-8 în urma loviturilor de departajare, reprezentativa Ghanei, după un meci tensionat în care s-au făcut peste 50 de faulturi.

Reprezentativa Ghanei se calificase în finala Cupei Africii pe Naţiuni, după ce învinse în semifinale, joi, la Malabo, cu scorul de 3-0, naţionala ţării gazdă, Guineea Ecuatorială, într-un meci care a fost întrerupt  jumătate de oră din cauza incidentelor provocate de fanii gazdelor.De partea cealaltă, Coasta de Fildeş a trecuse în semifinale, miercuri, la Bata, scor 3-1, de RD Congo.

Cele două echipe au aliniat următoarele formaţii de start:

Coasta de Fildeş: Barry - Aurier, Bailly, Kolo Toure, Kanon - Gradel (Doumbia '67), Yaya Toure, Serey Die, Tiene (Kalou '116) - Bony, Gervinho (Tallo '120+2). Selecţioner: Herve Renard.

Ghana: Brimah - Afful, Mensah, Boye, Baba - Atsu (Acheampong '117), Mubarak, Acquah, A. Ayew - Appiah (J. Ayew '99), Gyan (Agyemang-Badu '120+1). Selecţioner: Avraam Grant.

La finalul celor 90 de minute regulamentare scorul a fost 0-0, iar cele două minute de prelungiri nu au aschimbat nimic într-o partidă cu foarte multe faulturi. 

Loviturile de departajare au părut că ţin o veşnicie. Toţi jucătorii au fost puşi în postura de a executa pentru cel puţin o dată de la punctul cu var. Ultimul executant al ghanezilor, portarul Razak a fost cel care a nu a reuşit să-şi învingă adversarul din cealaltă parte. 

Lovitura decisivă a fost dată de portarul ivorienilor care a adus pentru a doua oară în istorie Cupa Africii pe Naţiuni  Coastei de Fildeş. 

Francezul Herve Renard a reuşit performanţa de a deveni primul antrenor care câştigă Cupa Africii pe Naţiuni cu două echipe diferite, după titlul luat în 2012 cu Zambia.

Coasta de Fildeş a mai câştigat Cupa Africii pe Naţiuni în 1992. Ghana nu a mai cucerit trofeul din 1982. În finala mică, selecţionata RD Congo a învins, cu scorul de 4-2 în urma loviturilor de departajare, naţionala ţării gazdă, Guineea Ecuatorială.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite