CM 2014. Spania continuă cu Del Bosque. El trebuie să reconstruiască naţionala până la Euro 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicente Del Bosque e foarte iubit de spanioli
Vicente Del Bosque e foarte iubit de spanioli

Federaţia Spaniolă a decis să continue cu antrenorul care a adus Spaniei un titlu european, în 2012, şi unul mondial, în 2010.

„Situaţia mea se va decide într-o săptămână”,  a declarat Vicente Del Bosque, la finalul meciului Spania – Australia 3-0, singurul câştigat de iberici la Cupa Mondială din Brazilia. Federaţia de la Madrid n-a avut însă nevoie decât de două zile pentru a-l confirma în funcţie pe tehnicianul de 64 de ani. Atât preşedintele Angel Maria Villar, cât şi secretarul general, Jorge Perez Arias, şi-au susţinut sprijinul pentru Del Bosque şi vor ca acesta să-şi ducă la capăt mandatul scadent în 2016. „Nu există nimeni mai potrivit pentru a reconstrui Spania”, a spus Villar, punând astfel capăt speculaţiilor care dădeau ca sigură numirea unui alt selecţioner, dintr-o listă pe care s-ar fi aflat Rafa Benitez (Napoli), Pepe Mel (West Bromwich Albion), Paco Jemez (Rayo Vallecano), Joachim Caparros (Granada), Michel (Olympiakos Pireu), Julen Lopetegui (FC Porto) şi Ernesto Valverde (Bilbao). „Del Bosque este unica noastră opţiune”, au mai spus şefii fotbalului spaniol, care au apreciat şi faptul că Marchizul a refuzat de curând oferta lui Manchester United, dar şi una pe bani mulţi din Japonia.
Del Bosque are ca sarcină constituirea unei noi echipe a Spaniei, însă nimeni nu-i cere mişcări brutale. Doar Xavi Hernandez, Xabi Alonso şi David Villa par a nu mai avea viitor la naţională, ei oricum exprimându-şi dorinţa de a pune capăt carierei sub tricoul reprezentativei. Ceilalţi nu vor mai avea însă locul asigurat şi vor fi chemaţi în funcţie de randamentul pe care îl dau la echipele de club. Este cazul lui Ramos, Iniesta, Silva, Mata, Torres, posibil şi Casillas, în privinţa ultimului aşteptându-se o clarificare a situaţiei la Real Madrid.

Thiago

Va miza pe mulţi tineri
Noua echipă a Spaniei trebuie ridicată pe scheletul fostei selecţionate Under 21, din care au făcut parte  Isco (Real Madrid), Alberto Moreno (Sevilla), Jesse (Real Madrid), Saul (Atletico Madrid), Bartra (Barcelona), Deulofeu (Barcelona), Munian (Bilbao), De Gea (Manchester United), Thiago Alcantara - foto (Bayern Munchen), lângă care se vor regăsi Alba şi Busquets (ambii Barcelona), Azpilicueta (Chelsea), Koke (Atletico Madrid).
Del Bosque va renunţa la vacanţă şi se va apuca de treabă în birourile Federaţiei chiar de săptămâna viitoare. El va merge pe 12 august la Cardiff, la Supercupa Europei, dintre Real Madrid şi Atletico Madrid, după care va face lotul pentru amicalul cu Franţa (4 septembrie) dar şi pentru primul meci oficial din campania de calificare la Euro 2016, contra Macedoniei (8 septembrie). Spania face parte din grupa C alături de Ucraina, Slovacia, Belarus, Macedonia şi Luxemburg.

90 de meciuri (record) ca selecţioner al Spaniei are Del Bosque, al cărui palmares este: 72 de victorii, 8 egaluri, 12 înfrângeri, golveraj 212-63
 

81 de meciuiri sub comanda lui a jucat Sergio Ramos, cel mai folosit jucător din mandatul său, urmat de Casillas (74) şi Xavi (70)
 

63 de fotbalişti a folosit Del Bosque în mandatul său, început în 2008, dintre care 42 au fost debutanţi

REPORTAJ ÎNTR-O FAVELĂ DIN RIO DE JANEIRO

CE CAPETE AU MAI CĂZUT DUPĂ EŞECURILE DE LA CM

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite