CM 2014. Sabău despre Campionatul Mondial: "Spaniolii sunt storşi. Brazilia n-are un mijlocaş de creaţie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Ovidiu Sabău

Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a analizat pentru “Adevărul” prestaţiile echipelor considerate favorite la Cupa Mondială.

“După un singur meci, e prematur să vorbim despre favorite la trofeu. Remarc totuşi un ritm bun al meciurilor. S-a renunţat din start la prudenţă, la jocul la rezultat, ceea ce contribuie la spectacol. Înainte era o tactică mai conservatoare, echipele vroiau să nu piardă primul meci cu orice chip”.
Germania – a fost şi va rămâne una dintre pretendentele la titlu. O echipă tare, bine organizată. Contra Portugaliei a fost şi ajutată de arbitri, pentru că Pepe n-ar fi meritat eliminarea. Decizia arbitrului a influenţat tot jocul, iar greşelile de arbitraj au fost cam dese la acest turneu. 
Argentina – un început modest contra Bosniei, dar nu întotdeauna echipele care pornesc ca din tun reusesc să şi menţină ritmul până la final.
Brazilia – nu mi-a plăcut. Le lipseşte acel mijlocaş de creaţie, acel număr 10 care să aducă strălucire. Neymar joacă mai mult în bandă, şi nici pe Oscar nu-l văd în acest rol, de play-maker.
Spania – e posibil să revină după umilinţa cu Olanda, dar mi-e teamă că jucătorii sunt storşi. După 6 ani de succese pe linie, poate şi lor le e greu să-şi mai găsească motivaţia.
Olanda – o echipă tânără, cu mult entuziasm, cu doi fotbalişti experiementaţi în atac, Robben şi Van Persie. Nu pot să prezic de pe acum că va câştiga Cupa mondială, pentru că testele adevărate pentru Olanda şi celelalte favorite se vor da după faza grupelor.
Italia – are multă experienţă şi a izbutit un meci foarte reuşit contra Angliei, decis de două faze de excepţie: mingea lăsată de Pirlo pentru Marchisio şi lovitura de cap a “nebunului” de Balotelli. Italia are calitate, cu atitudinea şi starea de spirit potrivită poate merge departe.

Câştigă o tabletă şi multe alte premii participând la un concurs cu întrebări despre Campionatul Mondia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite