Cluj-Napoca devine capitala sportului românesc. Alocare de 15 milioane de lei pentru dotarea Sălii Polivalente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inaugurarea logo-ului Eurobasket 2017, dedicat Campionatului European
Inaugurarea logo-ului Eurobasket 2017, dedicat Campionatului European

Pe lângă meciul de duminică al primei reprezentative de fotbal, România-Muntenegru, oraşul Cluj-Napoca va găzdui anul viitor nu unul, ci două campionate europene: Campionatul European de Baschet şi Campionatul European de Gimnastică.

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a jucat baschet cu preşedintele federaţiei de profil, Horia Păun, pe o stradă din oraş, la inaugurarea logo-ului Eurobasket 2017, dedicat Campionatului European de anul viitor.

Logo-ul, lung de 16 metri şi înalt de doi metri, este amplasat pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca. Meciurile de baschet de la Cluj vor avea loc la Sala Polivalentă. ”În şedinţa Consiliului Local Cluj-Napoca de joi vom aloca 15 milioane de lei pentru dotarea Sălii Polivalente, conform standardelor FIBA, astfel încât vom extinde capacitatea de la 7.000 de locuri la 9.300 de locuri. Baschetul ne oferă şansa de a ne consacra şi la nivel european”, a declarat Emil Boc. 

Aceeaşi Sală Polivalentă a găzduit până acum evenimente importante precum Campionatul Naţional de Gimnastică, Cupa Davis, FedCup, concerte din cadrul festivalului Untold - festivalul care a adus şi în acest an 30.000 de turişti străini la Cluj. Nu mai departe de duminică, 3 septembrie, Clujul va găzdui şi primul meci de calificare pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2018, România - Muntenegru. Pe lângă toate aceste evenimente, fostul prim-ministru al României a reuşit să aducă la Cluj şi Campionatul European de Gimnastică 2017, fapt confirmat deja de oficialii europeni de profil. 

Evenimente găzduite de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca

România – Turcia, baschet feminin
Fed Cup (Romania - Cehia şi România – Germania)
România – Norvegia, handbal feminin
România – Lituania, fotbal masculin
Cupa Davis (Romania vs. Spania)
Snooker Titans Trophy (cu participarea lui Ronnie O'Sullivan)
Cupa României la Baschet
Cupa Europeană de Taekwondo
Trofeul Carpaţi Handbal Feminin
Open-ul European de Judo 2015

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite