Clipe de coşmar pentru un fotbalist din Liga 1: "Am fost păzit cu puşca şi puteam  să mor aruncat în mare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A venit de câteva luni în fotbalul românesc, unde a marcat deja 5 goluri, dar are o poveste de viaţă cutremurătoare.

Este cazul lui Andrezn Lllulaku, de la Gaz Metan Mediaş, un fotbalist care a trăit ororile războiului din Kosovo.„Aveam 12 ani când a început bombardamentul. A trebuit să plecăm cu mama şi fratele meu din oraş. Eram doar noi. Tata a decedat când eram mic. Era prea periculos să rămânem. Puteam să ne pierdem viaţa în orice clipă. Mama a spus că vrea să ne ofere un viitor mai bun, chiar dacă ar fi să moară“, a povestit fotbalistul în Prosport.

30 de oameni ucişi pe mare

Llulaku şi familia sa au hotărât să plece în Italia. „Am mers pe jos până în Muntenegru, iar de acolo trebuia să mergem pe apă. Era un drum cu vaporul, de două ore. Mafia de acolo era foarte mare. Cereau bani ca să ne ducă şi ne păzeau cu puşca. În cazul în care Paza de Coastă din Italia îi interceptau, călăuzele aruncau oamenii pe care îi transportau în mare. S-a întâmplat asta chiar cu o zi înainte să plecăm noi. Toţi cei 30 de oameni de pe vas au fost ucişi. Mi-a fost foarte frică. Am avut mare noroc că pe noi nu ne-a prins. Riscam să fiu aruncat în mare în orice clipă. Au fost cele mai lungi ore din viaţa mea. Când am ajuns în Italia, a fost ca o descătuşare“, a mai spus fotbalistul de 25 de ani. 

Vrea la naţionala ţării sale

Fiind extracomunitar, Llulaku n-a putut juca decât în ligile inferioare ale Italiei, la amatori, iar în timpul liber lucra ca ospătar la un restaurant, pentru a face un ban. Transferul la Gaz Metan Mediaş a venit pentru fotbalistul kosovar ca o mană cerească, deoarece în România a semnat primul contract ca profesionist şi tot aici cîştigă primii bani serioşi. Lllulaku visează sî joace la naţionala ţării sale, dar aceasta nu este afiliată la FIFA şi UEFA, drept pentru care mai are de aşteptat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite