Cine e omul care le-a revitalizat pe fetele de la naţionala de handbal şi care e marele regret al lui Martin Ambros

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evoluţia naţionalei de handbal feminin la Campionatul European din Suedia nu poate fi despărţită  de aducerea ca selecţioner a spaniolului Martin Ambros.

În vârstă de 48 de ani, Martin Ambros a fost o extremă dreapta destul de bună, care a câştigat Liga Campionilor, în 2001, cu Portland San Antonio, unde era coleg de echipă cu românul Alexandru Buligan. 

Deşi  a jucat ani buni în campionatul Spaniei la una dintre echipele de top, precum Portland San Antonio, Martin Ambros nu a fost convocat niciodată la naţională, acesta fiind unul dintre marile sale regrete profesionale.

Ambros s-a lăsat de handbal la 36 de ani şi a preluat-o pe Itxako, pe care a pregătit-o între 2004 şi 2012, ajungând cu ea până în finala Ligii Campionilor la handbal feminin în 2011, după ce cu doi ani mai devre,e cucerise Cupa EHF.

În 2012, Ambros a trecut la Gyor şi la echipa maghiară a câştigat Liga Campionilor în 2013 şi 2014, iar în 2016 a jucat finala. Ambros a fost desemnat antrenorul anului în Europa în 2014-2015 şi 2015-2016 şi avea tot ce îşi dorea, însă faptul că nu a jucat niciodată la naţională l-a făcut să-şi dorească să antreneze o echipă naţională, acceptând oferta Federaţiei Române, după ce în primăvară a fost interimar timp de trei luni la cârma Ungariei. Una dintre cerinţele de bază ale lui Martin Ambros este ca la echipa naţională, jucătoerele să dea nu 100%, ci 200% motivându-le suplimentar pe acestea şi spunându-le că trebuie să profite de şansa care li se oferă, şansă pe care el nu a avut-o niciodată.

 FOTO Imaginile bucuriei din vestiarul fetelor noastre, după victoria cu Ungaria

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite