Chiricheş: „Nu e nicio emoţie să-i întâlneşti pe Lampard şi pe Terry, pentru noi e o plăcere acest meci“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Chiricheş, unul dintre fundaşii Stelei FOTO Cosmin Iftode
Vlad Chiricheş, unul dintre fundaşii Stelei FOTO Cosmin Iftode

Steaua a susţinut conferinţa de presă înaintea meciului cu Chelsea, echipă pe care o va înfrunta în optimile Europa League. Din partea roş-albaştrilor, meciul a fost prefaţat de Laurenţiu Reghecampf şi Vlad Chiricheş. Prima manşă din optimile Europa League se va disputa joi, începând cu ora 20.00, pe Arena Naţională.

Laurenţiu Reghecampf: „Suntem foarte mulţumiţi. În primul rând am reuşit să ne recuperăm jucătorii, să pregătim anumite lucruri pentru jocul de mâine. Vom avea o singură absenţă, Nikolici, care va suferi o intervenţie la genunchi pentru o problemă mai veche, care s-a agravat în ultimul timp. În rest, toţi jucătorii sunt valizi, pregătiţi pentru meciul de mâine.

Fiecare jucător ştie exact ce are de făcut la meciul de mâine. Noi nu avem nicio problemă pe banda dreaptă, nu schimbăm jucătorii, am zis că Vlad Chiricheş va juca fundaş central, unde îi e locul şi ne ajută cel mai mult. Îmi pare rău că au fost anumite discuţii făcute degeaba, pe noi ne interesează să îmbunătăţim jocul fiecărui fotbalist unde îi este locul. 

La un asemenea nivel nu poţi vorbi de bani. E important să existe concentrare, trebuie tratată fiecare etapă din Europa League aşa cum trebuie, indiferent de adversarul care va veni la Bucureşti. Noi suntem Steaua, o echipă din România, astea sunt condiţiile în fotbalul românesc. Eu cred totuşi că jucătorii sunt bine plătiţi, deci nu trebuie să existe discuţii. La Chelsea este altceva, este normal ca acei jucători să fie plătiţi mai bine decât ceilalţi“.

„Nu e nicio emoţie să îi întâlneşti pe Lampard şi pe Terry“

Vlad Chiricheş: „Sunt jucători de valoare, probabil e diferenţă de locul unde joacă. E o diferenţă între Anglia şi România. Nu e nicio emoţie să îi întâlneşti pe Lampard şi pe Terry. E un lucru frumos, jucăm cu o echipă importantă, trebuie să fie o plăcere pentru noi. Îmi place David Luiz. Sunt pregătit pentru acest meci“.

Reghecampf: „Eu sunt foarte bucuros că am reuşit să ajungem la acest nivel, putea să vină altă echipă în locul lui Chelsea. Pentru mine e un joc important, o etapă importantă. Sper să facem faţă şi să trecem mai departe, nu cred că este important pentru noi cu cine jucăm, oricare echipă este foarte puternică. Într-adevăr, numele Chelsea impune respect. Probabil că şi ei au planurile lor, îşi doresc să rămână în primele trei echipe din campionatul lor, vor analiza foarte bine acest lucru, dar ceea ce vor face ei nu mă interesează“.

Chiricheş: „Probabil că Chelsea e o echipă cu mai multă experienţă, câştigătoarea Champions League. Sunt jucători de valoare toţi, nu găsesc nicio diferenţă între ei“.

„Avem şanse foarte mari să trecem mai departe“

Reghecampf: „Din punctul meu de vedere, fără să fiu criticat, eu consider că avem şanse foarte mari să ne calificăm mai departe: toţi jucătorii sunt sănătoşi, au ajuns la un nivel de pregătire foarte ridicat, aceste lucruri îmi dau încredere. Dar aceste meciuri de Europa League sunt speciale, depinde de forma jucătorilor din seara respectivă. Indiferent de rezultatul de mâine seară, există un meci retur. 

La meciul cu Ajax noi nu aveam nicio şansă din partea nimănui să ne calificăm... Dar calificarea cu Chelsea se va juca cu siguranţă la Londra. Ne dorim să intrăm pe teren şi să conducem jocul. Dacă reuşim să nu primim gol, avem o şansă mult mai mare la meciul retur. Terenul va fi acelaşi pentru ambele echipe. Eu cred că trebuie să fim mândri de oamenii care au realizat acest stadion. De fiecare dată când vin să jucăm aici, mă simt împlinit“. 

„Cu siguranţă e cel mai important meci din cariera mea“

Chiricheş: „Nu trebuie să ne gândim la ce stare are gazonul. Ambele formaţii joacă pe acelaşi gazon. Ce se întâmplă în tribune depăşeşte orice aşteptare şi asta ne determină jocurile bune. Am avut cereri de bilete pentru prieteni, dar nu am putut să satisfac pentru toată lumea. Cu siguranţă este cel mai important meci din cariera mea“.

Reghecampf: „Nu-mi place să le vorbesc jucătorilor despre ce am făcut eu în cariera de fotbalist. Fotbalul s-a schimbat foarte mult de atunci. Atmosfera din Anglia este diferită de toate atmosferele de pe stadioanele din Europa. Totuşi, jucătorii noştri sunt de echipa naţională, nu trebuie să ne facem probleme. Avem alte lucruri de reglat pentru meciul retur, mă interesează să câştigăm joi“.

Chiricheş: „Este o motivaţie să joci în această fază Europa League, ne dorim să trecem de Chelsea. Trebuie să facem un joc bun şi după reglăm şi probleme cu suporterii“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite