Celtic – Astra 2-1: cade şi mitul salvatorului Protasov. Giurgiuvenii au nevoie de un miracol în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul ucrainean a rămas cu o imagine excelentă în România, după perioada în care a pregătit Steaua. După plecarea din Ghencea însă, rezultatele sale au fost modeste. Adus la Giurgiu ca să „resusciteze“ echipa, Oleg are un egal în campionat şi o înfrângere în Europa.

Începută imediat după Steaua – Rio Ave, care s-a jucat în faţa unor tribune goale, partida dintre Celtic şi Astra a avut parte de o atmosferă superbă. Chiar dacă şi la Glasgow a plouat, iar numele adversarului nu le spunea nimic spectatorilor, 25.000 de oameni au fost prezenţi pe „Celtic Park“. 

Prima repriză a fost dominată de scoţieni, care au avut şapte cornere în 27 de minute, însă nici un şut pe spaţiul porţii după primele 45 de minute. Astra, la al doilea meci cu Protasov pe bancă, ar fi putut da lovitura, în două rânduri, prin Budescu (22) şi Seto (23). 

După pauză, gazdele au presat şi mai mult, iar ocaziile au curs la poarta lui Lung jr. Šćepović s-a înălţat peste Seto şi a punctat cu capul după o lovitură liberă (73). Johansen a înscris şi el, după ce Lung jr a respins în faţă un balon centrat în careu (79). Enache a dat golul de onoare pentru români (81). S-a terminat 2-1, iar Astra are nevoie de un miracol pentru a se clasa pe unul din primele două locuri la finalul fazei grupelor.

Grupa D

Celtic – Astra 2-1

FC Salzburg – Dinamo Zagreb 4-2

Clasament

1. Salzburg 3 2 1 0 8-5 7

2. Celtic 3 2 1 0 5-3 7

3. Dinamo Zagreb 3 1 0 2 7-6 3

4. Astra 3 0 0 3 3-9 0

Etapa viitoare (6 noiembrie): Astra - Celtic, Dinamo Zagreb – FC Salzburg

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite