Cel mai emoţionant duel: Federaţia Română de Gimnastică a anunţat cum se va alege sportiva care se va duce la Rio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum echipa feminină a ratat calificarea la Jocurile Olimpice, România poate trimite o singură gimnastă în Brazilia.

Iar sportiva care va reprezenta România la Rio se va alege dintre Cătălina Ponor şi Larisa Iordache.

Cele două se vor duela în urma unui concurs organizat în ţară, iar câştigătoarea va merge la JO 2016. Anunţul a fost făcut de preşedintele FRG, Adrian Stoica, potrivit news.ro.

Ce a spus?

„O decizie nu se poate lua acum. Am avut o discuţie cu ele şi va fi un concurs între ele, pentru a demonstra cine are mai mari şanse de a reprezenta România mai bine la Jocurile Olimpice. Fetele vor participa la nişte concursuri, pentru a fi evaluate şi de arbitri neutri, nu e un proces simplu. Fiecare dintre cele două are bastonul de mareşal. Fiecare dintre cele două îşi doreşte să fie cea mai bună şi acesta e un avantaj pentru rezultatul nostru la Rio“, a spus Stoica.

Varianta duelului direct a fost confirmată şi de cele două sportive.

„E o concurenţă normală. Eu cu Larisa oricum ne încurajam una pe alta, iar cine o să fie cea mai bună o să plece mai departe. Ne-am fi dorit amândouă să fim acolo şi ne-am fi dorit foarte mult să ne putem încuraja şi susţine personal la Rio, însă dacă aşa este legea, nu avem ce să facem. Am luptat pentru echipă şi pentru acest loc cu echipa la Olimpiadă. Însă dacă ea va fi mai bună, s-o ajute Dumnezeu să fie sănătoasă, să rămână sănătoasă şi să poată aduce o medalie României", a declarat Ponor.

„E o luptă de echipă, pentru că ne încurajăm reciproc, suntem alături una de cealaltă. Sperăm să fim sănătoase şi cred că orice e posibil“, a spus Iordache.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite