INFOGRAFIE 29 de săptămâni până la Mondialul din Brazilia, pe care România îl va urmări la televizor. Totul despre echipele calificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campionatul Mondial din 2014, Brazilia FOTO Adevărul
Campionatul Mondial din 2014, Brazilia FOTO Adevărul

EŞEC România nu s-a calificat la turneul final din patria fotbalului, unde 32 de formaţii îşi vor disputa la mijlocul anului viitor titlul supre.m

Preliminariile pentru Mondialul din Brazilia s-au încheiat odată cu meciurile de baraja, care au consfinţit şi ultimele formaţii calificate la turneul final. România rămâne, din păcate, din nou acasă şi nu va participa la sărbătoarea fotbalului de la anul. “Adevărul” vă prezintă cele mai importante statistici ale acestor preliminarii.

Golgheterii preliminariilor sunt uruguayanul Luis Suarez, olandezul Van Persie şi atacantul naţionalei statului Belize, Dean Mc Caulay, care au punctat de câte 11 ori. Câte zece goluri au reuşit Dzeko (Bosnia), Messi şi Higuain (ambii Argentina), Peralta (Mexic), Byers (Antigua) şi Perez (Panama). Golgheterul României a fost Marica – 5 goluri.

Formaţiile care au marcat de cele mai multe ori sunt Germania şi Noua Caledonie, care au punctat de 36 de ori. Argentina a dat 35 de goluri, Olanda 34 de goluri, Anglia, Mexic şi Panama 31 de goluri. România a punctat de 21 de ori.
Andorra, Pakistan, Yemen, Hong Kong, Maldive , Kîrghistan, Anguilla, Dominica, Insulele Turks şi Caicos, Somalia, Seychells şi Djibouti sunt formaţiile care n-au marcat niciun gol în preliminarii.

Coasta de Fildeş, Nigeria, Germania, Olanda, Anglia, Elveţia, Italia, Belgia, Spania sunt echipele care s-au calificat fără a cunoaşte înfrângerea. Germania şi Olanda au avut cele mai bune rezultate, obţinând câte nouă victorii şi un egal pe parcursul preliminariilor.
Bosnia s-a calificat în premieră la un turneu final, iar Brazilia este singura echipă din lume care n-a lipsit de la niciun Mondial. Faţă de ediţia din 2010 merg la Mondiale Iran, Ecuador, Costa Rica, Bosnia, Croaţia, Rusia, Columbia şi Belgia. Au rămas, în schimb, acasă Danemarca, Coreea de Nord, Noua Zeelandă, Paraguay, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Africa de Sud. Prima echipă calificată a fost Japonia, care a obţinut biletele în luna iunie, iar ultima Uruguay, care s-a calificat abia ieri.

În preliminarii s-au jucat 816 meciuri şi s-au înscris 2286 de goluri, acordându-se 2898 de cartonaşe galbene şi 101 cartonaşe roşii.
FIFA a stabilit orele de disputare ale partidelor din Brazilia. Astfel, cele din faza grupelor se vor juca la orele locale 13.00, 17.00, 18.00, 19.00 şi 21.00 (şase ore mai târziu la Bucureşti). Semifinalele se vor juca de la ora locală 17.00 (23 la Bucureşti), în vreme ce finala de pe 13 iulie e programată de la ora 16.00 (22 în România).

Click pe imagine pentru a o vedea mai mare

cm2014 brazilia
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite