„Bizonul“ i-a urcat pe „câini“ pe podiumul campionatului: povestea noului erou al celor de la Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harlem-Eddy Gnohéré
Harlem-Eddy Gnohéré

În ultimul meci din etapa cu numărul 4, formaţia din „Ştefan cel Mare“ a trecut de ACS Poli la capătul unui meci care l-a scos la rampă pe un atacant care n-are deloc fizic de sportiv de performanţă.

Dinamo a învins ACS Poli, scor 2-1, şi a ajuns pe locul 3 în Liga I cu opt puncte, la fel ca liderul ASA Târgu-Mureş şi rivala Steaua.

Cosmin Matei a deschis scorul pentru bucureşteni din penalty (5), însă Elek a egalat repede (8). Titularizat, în premieră, de antrenorul Mircea Rednic, francezul Harlem-Eddy Gnohéré a punctat în minutul 43 pentru 2-1, iar până la final scorul a rămas neschimbat. Rezultatul menţine ACS Poli pe locul 8 cu trei puncte.

A fost comparat cu un porc!

Gnohéré are o poveste aparte. El a fost adus în România, în această vară, de Petrolul Ploieşti. Se spune că s-a prezentat la primul antrenament cu 94 de kilograme, deşi greutatea lui optimă, la 1,85 de metri, ar trebui să fie în jur de 82 de kilograme!

După pregătirea de vară, Petrolul a renunţat la Gnohéré, oficial, din cauza faptului că părţile nu s-au înţeles asupra salariului. Neoficial, se pare că şi kilogramele în plus au contribuit la plecarea sa de la echipă. Gnohéré a lăsat o formaţie aflată în insolvenţă, Petrolul, şi a semnat cu alta în aceeaşi situaţie, Dinamo. Aici, Mircea Rednic l-a pus la treabă pe francezul de 27 de ani, care a fost comparat cu porc pe vremea când evolua în Belgia!

Atunci când a văzut că Dinamo l-a transferat pe Gnohéré, Dănuţ Lupu a făcut o remarcă fabuloasă despre care „Adevărul“ a scris aici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite