Begu, cea mai răsunătoare victorie din 2016: românca a bătut o jucătore de Top 5. Cu cine se va duela în optimi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Begu
Irina Begu

După Patricia Ţig (134 WTA), bucureşteanca de 25 de ani a furnizat şi ea o mare surpriză, la Madrid, la capătul unui meci fantastic.

Irina Begu (35 WTA) a avut nevoie de două ore şi 44 de minute pentru a ajunge în optimile turneului de la Madrid, trecând de o adversară în faţa căreia pierduse în precedentele două dueluri.

Românca a învins-o pe Garbine Muguruza (Spania, 4 WTA), scor 5-7, 7-6, 6-3. Un moment crucial al meciului a fost în al doilea set, atunci când, la 5-3 pentru Irina, aceasta şi-a pierdut serviciul, iar apoi Muguruza s-a distanţat la 6-5 şi a servit pentru câştigarea partidei. Begu a realizat însă break-ul şi a trimis setul în tie-break pe care l-a câştigat. Apoi, decisivul a fost mai uşor şi a durat doar 40 de minute, în condiţiile în care primul set s-a întins pe durata a 55 de minute, iar cel de-al doilea s-a terminat după 69 de minute.

Dintre toate jucătoarele învinse de Begu, în 2016, Muguruza ocupă cea mai înaltă poziţie în ierarhia WTA.

Bucureşteanca de 25 de ani va juca, în optimi, cu Christina McHale (SUA, 52 WTA). Cele două s-au întâlnit o singură dată, în 2008, atunci când McHale s-a impus, la San Diego, scor 6-2, 6-3.

CTP, extaziat după victoria Irinei Begu în faţa Garbinei Muguruza: "Şi Ilie Năstase ar fi fost mândru"

La 77 de ani, Ion Ţiriac a intrat în cartea Recordurilor. Cum a reuşit omul de afaceri asta

FOTO Cei nouă bărbaţi din viaţa Serenei Williams. Primul iubit a părăsit-o pentru un "iepuraş" Playboy din România 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite