BASCHET Steaua a pierdut cu BCM Piteşti, dar aşteaptă revanşa cu BC Timişoara, duminică, pe teren propriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o revenire spectaculoasă în sfertul al patrulea, echipa de baschet Steaua CSM EximBank s-a aflat la câteva secunde de prelungiri, dar până la urmă a cedat în faţa celor de la BCM Piteşti, cu scorul 76-74.

Conduşi cu 14 puncte la începutul sfertului patru, cu 11 puncte când mai erau şapte minute şi cu cinci puncte când mai erau 47 de secunde, steliştii au refuzat cu încăpăţânare să se predea la Piteşti. Bozo Djurasovic a marcat din spatele semicercului pentru a reduce diferenţa la doar două puncte, 75-73, cu mai puţin de 30 de secunde rămase de joc. După ce Barac a transformat o singură aruncare liberă, roş-albaştrii au avut posesia. Nyakundi a fost faultat, a marcat prima aruncare liberă şi a ratat-o intenţionat pe cea de-a doua. Americanul s-a lansat spre recuperarea ofensivă, a avut mingea în mână deasupra tuturor, dar nu a reuşit să o direcţioneze decisiv spre inel pentru a împinge meciul în prelungiri.

Steliştii au luptat în faţa unui public frenetic ostil dar au fost la rândul lor susţinuţi de o mică galerie venită de la Bucureşti, însă deznodământul meciului le îngreunează şi mai mult drumul spre playoff.
Conduşi cu 50-35 în minutul 26, cea mai mare diferenţă înregistrată pe tabelă în favoarea gazdelor, jucătorii antrenaţi de Niksa Bavcevic au sunat adunarea şi au început să se caţere înapoi în meci. Avântul le-a fost tăiat în debutul sfertului patru de un fault antisportiv şi un fault tehnic, în faze consecutive, atunci când reduseseră diferenţa la doar opt puncte.
Bozo Djurasovic a marcat opt dintre cele 16 puncte ale sale în sfertul al patrulea, Virgil Stănescu a contribuit în ultimele zece minute cu cinci puncte şi două capace în timp ce Adi Tudor şi Garry Gallimore au reuşit două secvenţe coş-fault magnifice pe finalul partidei, însă nu a fost de ajuns.

Cele 21 de mingi pierdute, record egalat al echipei în acest sezon, au cântărit greu în statistica finală, trei dintre ele intervenind în momente importante din sfertul al patrulea.
Steaua a avut cinci jucători cu cel puţin zece puncte marcate – Djurasovic 16, Stanescu 15, Nyakundi 14, Gallimore 13 şi Tudor 11 – însă în afara lor au mai punctat doar Mills 3 şi Santa 2 puncte.
Următorul meci al Stelei CSM EximBank este duminică, 16 februarie, de la ora 17.55, pe teren propriu, cu BC Timişoara. O altă finală în drumul către playoff.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite