Balaci, scos din sărite în ţară: A fost autorul unei faze care a rămas în istoria fotbalului românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Balaci

Ilie Balaci a fost un personaj uriaş, însă prea puţin apreciat în România, după ce s-a lăsat de fotbal. Iar ca antrenor a trăit o experienţă groaznică în Divizia A.

Ilie Balaci e plâns acum de toată lumea, însă, cât a fost în viaţă, devenise o prezenţă discretă. Nu-l vedeai la emisiuni televizate decât foarte rar, iar ultimele interviuri pentru presa scrisă le-a acordat pentru „Weekend Adevărul“ în 2014 şi pentru „Gazeta Sporturilor“ în 2016.

Fostul internaţional a suferit pentru că a fost marginalizat în ţară, mai ales ca antrenor, în condiţiile în care a avut rezultate excelente în străinătate. De altfel, în primul său mandat la Universitatea Craiova, în 1998, Balaci a fost scos din sărite din cauza arbitrajelor catastrofale care existau la vremea respectivă în primul eşalon.

Şi, într-un final, revoltat din această cauză, Balaci a avut un moment de răbufnire în care a încercat singur să-şi facă dreptate. La un meci cu Oţelul, pierdut de Ştiinţa cu 0-1, Balaci i-a dat o gheată în cap arbitrului Aron Huzu!

„S-a întâmplat pe tunelul de acces la vestiare. Am fost suspendat un an. Îmi aduc aminte că un conducator care a lovit cu capul în gură un arbitru, în vazul tuturor, a primit mai puţine etape de suspendare“, a povestit, ulterior, Balaci, dezamăgit de ce i s-a întâmplat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite