Avem un român în Spania. Florin Andone a debutat pentru Cordoba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă sezonul trecut aveam trei fotbalişti români care jucau în Spania, anul acesta exista pericolul să nu mai avem niciunul.

Marica, Raţ şi Săpunaru au plecat din Peninsulă, dar situaţia a fost salvată de puşti din Botoşani, care a debutat ieri pentru prima echipă a Cordobei. Florin Andone are 21 de ani şi a jucat 32 de minute în partida din Cupa Spaniei cu Granada, pierdută de echipa sa cu 0-1.

Românul e stabilit împreună cu familia, în Spania, de la vârsta de 12 ani. La 15 ani a debutat la echipa din Vinaros, din provincia Castellon, Comunitatea Valenciană. După doar un sezon a devenit cel mai bun jucător al echipei, dar nu a reuşit s-o salveze de la retrogradare. Apoi, a dat probe de joc la Villarreal, dar a ajuns la Castellon, în Segunda B. În fine, în 2011, a fost cumpărat de Villarreal, club la care a jucat la echipa a doua, deşi era curtat şi de Real Madrid şi Atletico, care-l doreau, la rândul lor, pentru echipele secunde.

La un moment dat, a intrat în atenţia naţionalei U21 a Spaniei, dar a fost convocat la lotul României U19, pentru care a jucat trei partide, în 2012, în preliminariile Campionatului European.

Florin Andone va juca timp de un sezon sub formă de împrumut la Cordoba, urmând ca ulterior să fie transferat definitiv pentru următorii doi ani din contract. CF Cordoba a reuşit să promoveze în La Liga în această vară, pentru prima oară după 42 de ani şi este antrenată de sârbul Miroslav Djukici. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite