Australian Open 2018: ziua marilor surprize, Muguruza şi Konta sunt out! Duel de zile mari în runda a treia: Şarapova versus Kerber. Tabloul complet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Garbine Muguruza FOTO EPA
Garbine Muguruza FOTO EPA

A treia favorită a competiţiei, Garbine Muguruza, a fost eliminată încă din turul al doilea de la Australian Open!

Jucătoarea din Spania a fost îngenuncheată de căldură şi de tenismena Su-Wei Hsieh, locul 88 WTA, din Taipei. A fost victoria carierei pentru sportiva de 32 de ani care s-a impus cu 7-6, 6-4 pe Rod Laver Arena. Hsieh, lesbiană declarată, a afirmat că s-a consultat cu iubita ei înaintea partidei şi a decis să fie agresivă, să nu se lase dominată de adversara ei, reuşind de altfel să controleze punctele.   Cu acest eşec, Muguruza îşi ia adio de la locul unu WTA pentru o bună perioadă de timp, în vreme ce Hsieh se pregăteşte de un alt meci tare, cotnra polonezei Agnieszka Radwanska.

Nu doar Muguruza a dispărut de pe jumătatea de pe tablou a Simonei Halep, ci şi Johanna Konta. Britanica a cedat în două seturi în meciul cu Bernarda Pera, din SUA, 6-4, 7-5 pentru jucătoarea clasată pe locul 123 WTA. Konta, posibilă adversară a Simonei în sferturile de finală, a plecat şi ea din calea jucătoarei noastre.

image

Şarapova – Kerber, un adevărat „derby”
Au rămas încă în cursă Maria Şarapova şi Angelique Kerber, iar sorţii au făcut ca singurele câştigătoare de la Australian Open rămase în competiţie să se întâlnească în turul al treilea. Rusoaica a trecut de letona Anastasija Sevastova, scor 6-1, 7-6, după un meci jucat de asemenea la temperaturi foarte mari, circa 37 de grade Celsius. Şarapova fusese învinsă de Sevastova la US Open. „Atunci m-am lăsat păcălită de reverul ei înşelător şi am făcut multe greşeli”, a spus Masha. „Poziţia mea în clasament mă obligă să joc cu tenismene foarte bune din primele tururi. Mie îmi plac astfel de meciuri, cu foste câştigătoare de Grand Slamuri”, a declarat rusoaica, făcând referire la următoarea ei oponentă, Angie Kerber.

kerber foto epa

Tenismena germană a bătut-o pe Donna Vekici, din Croaţia, scor 6-4, 6-1, în ziua în care a împlinit 30 de ani, iar spectatorii i-au urat „Happy Birthday” la finalul partidei. Antrenată de Wim Fissette, fostul antrenor al Simonei Halep, Angelique Kerber are un sezon perfect până acum cu trei victorii în Cupa Hopman, cinci succese la Sydney, şi-acum încă două meciuri câştigate la Melbourne. Aşa că meciul dintre Kerber şi Şarapova are toate ingredientele unei partide spectaculoase, iar învingătoarea din acest joc ar putea da peste o altă tenismenă top-class, Agnieszka Radwanska.

Australian Open, turul al treilea

Tabloul feminin
Vineri

L. Kumkhum – P. Martic
E. Mertens – A. Cornet
D. Allertova – M. Linette
M. Kostyuk – E. Svitolina
J. Ostapenko – A. Kontaveit
K. Kanepi – Suarez Navarro
K. Bondarenko – M. Rybarikova
C. Wozniaki – K. Bertens

Sâmbătă
S. Halep  – Lauren Davis
A. Barty – N. Osaka
B. Pera – B. Strycova
L. Safarova – K. Pliskova
S. Hsieh – A. Radwanska
A. Kerber – M. Şarapova
A. Bogdan – M. Keys
A. Sanovich – C. Garcia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite