Australian Open 2015. Marius Copil, învins de Stan Wawrinka cu scorul 7-6 (4), 7-6 (4), 6-3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Australian Open 2015. Jucătorul român de tenis Marius Copil (locul 194 ATP) a fost învins, joi, cu scorul de 7-6 (4), 7-6 (4), 6-3, de către elveţianul Stan Wawrinka (locul 4 ATP), într-o meci decisiv pentru turul trei al competiţiei Australian Open.

Chiar dacă între cei doi jucători există o diferenţă de aproape 200 de locuri în clasamentul ATP, Marius Copil a debutat cu dezinvoltură în faţa elveţianului, reuşind să menţină scorul la egalitate de multe ori.

Mai mult chiar, Marius Copil a impresionat toată asistenţa atunci când a servit cu 242 km/h, cel mai rapid serviciu înregistrat până acum în acest turneu şi cu circa 30 km/h mai rapid decât cea mai bună reuşită a lui Wawrinka.

Din păcate însă, primul set a fost adjudecat de elveţian, cu scorul 7-4 în tiebreak. Deşi românul revine destul de bine în setul al doilea, acesta este câştigat din nou de Stan Wawrinka, cu acelaşi scor.

După două ore şi 16 minute de joc, elveţianul se impune în faţa lui Marius Copil, reuşind să stabilească scorul pentru al treilea set la 6-3. Cu toate acestea, performanţa jucătorului român este una lăudabilă, acesta aflându-se în premieră în turul doi al unui turneu de Grand Slam.

Wawrinka urmează să joace în turul trei cu finlandezul Jarkko Nieminen, care a câştigat cu scorul 7-6 (4), 7-5, 7-5 partida cu germanul Matthias Bachinger.

Performanţa lui Marius Copil de la Australian Open va fi răsplătită cu 42.000 de euro.


Citeşte şi:

FOTO Fetele noastre în roz şi violet. Ce culori se poartă la Australian Open 2015

Australian Open 2015: De ce sunt americanii invidioşi pe Halep, cum stă Serena după primul tur, plus un record

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite