Au trişat şi ratează Jocurile Olimpice din 2016: România a pierdut două sportive de mare viitor din cauza dopajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicu Vlad, preşedintele Federaţiei Române de Haltere, a confirmat că Federaţia Internaţională a pedepsit drastic două sportive, care au luat-o pe un drum greşit, înainte de a împlini 20 de ani.

Se spune că foarte mulţi dintre halterofili folosesc substanţe interzise, doar că unii ştiu metodele potrivite pentru a ascunde acest lucru, în timp ce alţii nu reuşesc să facă asta şi sunt prinşi. Din păcate, şi în România dopajul face ravagii în acest sport.

Loredana Toma (19 ani) şi Bianca Molie (18 ani), ambele legitimate la CS Botoşani, s-au numărat printre sportivele cu viitor în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, în 2016. Din păcate, ele nu vor merge în Brazilia, deoarece au luat-o pe un drum greşit şi şi-au irosit munca din ultimii ani. 

După ce a analizat probele lor, Federaţia Internaţională de Haltere a anunţat că Toma şi Molie au folosit substanţe interzise, ambele fiind suspendate din activitatea sportivă pentru doi ani.

„Îmi pare rău pentru ele, dar e o situaţie extraordinar de neplăcută şi pentru noi ca federaţie. Sper ca ele să reuşească să treacă peste această perioadă, deşi, de cele mai multe ori, sportivii abandonează. Ar fi păcat să renunţe“, a declarat Nicu Vlad pentru Sport Total FM.

Cine e Loredana Toma?

*A concurat la categoria 58 de kilograme.

*A luat două medalii de argint la Campionatele Europene din 2013 şi 2014.

*A câştigat două medalii de aur la Campionatele Europene pentru juniori în 2011 şi 2012.

*A luat argintul la Campionatele Mondiale de Tineret în 2012.

*A luat aurul la Campionatele Europene de Tineret în 2012.

Cine Bianca Molie?

*A concurat la categoria 63 de kilograme.

*În iunie 2014, a cucerit trei medalii, una de argint şi două de bronz la Campionatele Mondiale pentru juniori de la Kazan (Rusia).

*În mai 2013, a câştigat o medalie de aur şi două de argint la Campionatele Mondiale pentru juniori, la Lima (Peru).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite