Asta înseamnă să fii patriot: povestea superbă a calificării Marocului la Mondiale după 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maroc

Marea surpriză a preliminariilor africane a venit din grupa C, acolo unde Coasta de Fildeş, echipa cu cele mai mari vedete fotbalistice de pe continentul negru, a ratat calificarea în faţa Marocului.

Totul s-a decis, sâmbătă seara, la Abidjan, acolo unde „elefanţii“ au pierdut, acasă, 0-2, cu Maroc (Dirar 25, Benatia 30). Pentru a se califica, Coasta de Fildeş avea nevoie de victorie. 

Maroc a obţinut prima calificare la Cupa Mondială după 1998, iar selecţionata pregătită de francezul Herve Renard (49 de ani) e una atipică.

Pe scurt: 10 dintre cei 11 fotbalişti titularizaţi la Abidjan s-au născut în afara Marocului! Patru s-au născut în Franţa (Benatia, Saiss, Belhanda şi Boutaib), patru, în Olanda (Boussoufa, Ziyech, Nordin Ambrabat şi El Ahmadi) şi doi în Spania (Munir şi Achraf Hakimi). Iar singurul care s-a născut în Maroc, Nabil Dirar, a crescut, totuşi, în Belgia!

Ca o ironie a sorţii, în 2016, unul dintre „olandezi“, Ziyech, actualmente decarul celor de la Ajax, era criticat de Marco van Basten pentru că a ales să joace pentru Maroc în dauna Olandei. „Cât de prost să fii să alegi Maroc, când eşti în vizorul naţionalei Olandei?“, a spus fostul mare fotbalist. Acum, Olanda a ratat calificarea, iar Ziyech merge în Rusia, alături de Maroc.

Echipele calificate pentru Mondialul din 2018

Europa: Belgia, Anglia, Franţa, Germania, Islanda, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Spania

Asia: Iran, Japonia, Coreea de Sud, Arabia Saudită

America de Sud: Argentina, Brazilia, Columbia, Uruguay

America de Nord: Costa Rica, Mexic, Panama

Africa: Nigeria, Egipt, Senegal, Tunisia, Maroc

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite