Anunţ neaşteptat făcut de Caroline Wozniacki! Daneza a hotărât să ia o decizie radicală în cariera ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki

Caroline Wozniacki este deţinătoarea trofeului la Australian Open, dar anul 2019 aduce o schimbare importantă în cariera danezei.

Wozniacki vrea să o lase mai moale cu tenisul, din cauza unor probleme de sănătate pe care le are şi va participa doar la anumite turnee din circuit. Ea a fost diagnosticată în 2018 cu cu artrită reumatoidă, o boală autoimună. Astfel, jucătoarea în vârstă de 28 de ani a decis ca în 2019 să se axeze doar pe turneele importante.

"Să joc la nivel înalt pe viitor nu va fi grija mea principală. Viaţa se va schimba. Am avut o răceală mică, iar vocea mea era foarte joasă. Nu aveam de unde să ştiu că erau parte din simptomele bolii, simţeam durere în mâini, picioare şi genunchi. Umerii şi coatele erau şi mai rau, nici nu puteam să mă spăl pe dinţi, să-mi spăl părul, atât de rău îmi era.

Simptomele erau din ce în ce mai rele, ştiam că e ceva greşit şi am hotărât să merg la doctor. Diagnosticul m-a trezit", a declarat daneza, care are în palmares 30 de trofee.

Artrita reumatoidă este o boală relativ frecventă ce afectează articulaţiile. În timp, se produce distrugerea articulaţiei, producând disfuncţie articulară (articulaţia nu mai funcţionează normal). Boala afectează, de obicei, femeile cu vârsta cuprinsă între 40-60 de ani. Artrita reumatoidă se caracterizează prin afectarea sinovialei (părţilor moi) ale articulaţiei, conform sfatulmedicului.ro.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite