Antrenorul Gerardo Martino şi-a anunţat demisia de la FC Barcelona. Cine e favorit să-i conducă pe catalani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gerarod Martino, un antrenor care a dezamăgit la Barcelona, în acest sezon. FOTO: Reuters
Gerarod Martino, un antrenor care a dezamăgit la Barcelona, în acest sezon. FOTO: Reuters

Ratarea titlului şi un sezon dezamăgitor au adus şi o demisie aşteptată. După partida din ultima etapă cu Atletico Madrid, 1-1 pe „Camp Nou", în urma căruia madrilenii au câştigat campionatul, Gerardo Martino s-a despărţit de clubul catalan. Cel mai probabil, noul antrenor al Barcelonei va veni de pe banca echipei Celta Vigo.

„Am decis de comun acord cu clubul să nu mai continuăm şi în sezonul viitor. Am încercat să câştigăm până în ultima secundă, dar am dat peste un adversar mai bun decât noi. A fost o onoare să antrenez echipa asta. Le cer scuze fanilor pentru că nu ne-am îndeplinit obiectivele. Vreau să mulţumesc echipei, am antrenat mari jucători şi mari oameni", a spus Gerardo Martino, în conferinţa de presă.

Cu antrenorul argentinian la timonă, Barcelona a câştigat un singur trofeu, Supercupa Spaniei, după două egaluri, 1-1, în deplasare, şi 0-0 pe teren propriu, chiar în faţa lui Atletico Madrid. 

Cel mai probabil, noul tehnician al Barcelonei este Luis Enrique (44 de ani), fost jucător pe „Camp Nou" între 1996 şi 2004. 

Presa din Spania îl consideră ca şi acontat, mai ales că în urmă cu o zi acesta şi-a anunţat despărţirea de Celta Vigo. 

Barcelona B (2008-2011), Roma (2011-2012) şi Celta Vigo (2013-2014) sunt echipele care le-a antrenat, cu destul de puţin succes, Luis Enrique, până acum. 

Vezi şi 

VIDEO Atletico Madrid e noua campioană a Spaniei, după 1-1 cu FC Barcelona şi după 18 ani de aşteptare

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite